Meslek Yüksekokulu

Sevgili Öğrencilerimiz,

Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerimizin   aynı kampüste eğitim öğretim gördüğü, iletişim kurduğu ve tüm imkanların paylaşıldığı, yeşilliği tescilli olan Çağ Üniversitesi Yaşar BAYBOĞAN kampüsümüze HOŞGELDİNİZ!

Üniversitemizin kurulduğu 1997 yılından beri eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden Çağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Çocuk Gelişimi, Dış Ticaret, İş Sağlığı ve Güvenliği, Sosyal Hizmetler, Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik, Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik programlarımızda ön lisans eğitimi Türkçe olarak verilmektedir.   Üniversitemiz kesintisiz olarak eğitim süresi boyunca (2 yıl) %50 ve %100 tam burs olanağı sunmaktadır. Burslar, her yıl yapılan üniversiteye giriş sınavı sonunda ÖSYM kılavuzunda yer alan burslu kontenjanlara ÖSYM tarafından yerleştirilen öğrencilere tanınmaktadır. Burslar eğitim öğrenim süresini kapsamakta olup disiplin suçu alındığı zaman kesilmektedir.

Üniversite misyonumuz doğrultusunda meslek yüksekokulu misyonumuz; toplumun değişen gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve beceriye sahip meslek elemanları yetiştirmektir. Vizyonumuz; ülkesini ve dünyayı seven, alanında evrensel bilgi ve becerilerle donatılmış, yaşadığı gezegende sorumluluk sahibi, akılcı, çok yönlü düşünen, iş hayatında aranılan uzman gençleri yetiştirmiş olmaktır.

Üniversitemizin misyonunu bağlı olarak yüksekokulumuzun amacı, toplumun değişen gereksinimlerini karşılayabilen, alanıyla ilgili bilgi, beceri ve yetkinliğe sahip, sosyal sorumluluk bilincinde, çevreye duyarlı, kalite odaklı, girişimci, araştırmacı, özgüveni yüksek, nitelikli ve bilinçli olarak yaşama hazır bireyler ve kendini ifade edebilen meslek elemanları yetiştirmektir.  Üniversitemizin vizyonuna bağlı olarak Çağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, ülkemizin sosyal bilimler alanında önde gelen Meslek Yüksekokullarından biri olabilmek için çalışmalarına devam etmektedir.

Yükseköğrenim Kalite Kurulu tarafından Kurumsal akreditasyona uygun görülen Çağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu müfredatları Bologna süreci ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) anahtar yetkinlikleri kapsamında geliştirilmiştir. Kurumsal akreditasyonumuzun yanı sıra Amerika’nın en prestijli akreditasyon kurumlarından biri olan IACBE tarafından “Dış Ticaret” ve “Bankacılık ve Sigortacılık” programlarımız 2029 yılına kadar akreditedir.

Akademik ve mesleki İngilizce diline hâkim bireyler olabilmeniz için dört yarıyıldan oluşan ders müfredatlarınızda dört dönem İngilizce yetkinliğinizi yükseltecek “Temel” ve “Mesleki İngilizce” derslerimiz mevcuttur.  Kavramsal ve uygulamalı derslerin birlikte yer aldığı tüm programlarımızda mesleki ve kişisel gelişimi destekleyici dersler, projeler ve uygulamalar alanlarında tam ve etkin donanıma sahip öğretim elemanı kadromuzca dünyanın ve ülkemizin en yeşil kampüsleri olarak sıralanan kampüsümüzde (Greenmetrics 2022) yürütülmektedir. Üniversitemiz aynı zamanda   Birleşmiş Milletler Sorumlu Yönetim Eğitimi İlkeleri (PRME)’ni benimseyen Türkiye’deki sayılı üniversitelerden biridir.

Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz olarak sizlerde, Erasmus+ Öğrenim ve Staj hareketliliği kapsamında yurt dışında kısa süreli eğitim/staj imkanına sahipsiniz. Ayrıca TÜBİTAK   bilimsel projelerde yer almanıza   olanak sağlayan projeler hakkında birimlerimizden bilgi alabilirsiniz. Çocuk Gelişimi ve Tıbbı Dokümantasyon ve Sekreterlik programı öğrencilerimizin TUBİTAK 2209 destekli projeleri halen devam etmektedir.   Siz değerli öğrencilerimizin kavram ve uygulama bilgilerini derslerinizin yanı sıra, sektördeki öncü firma ziyaretleri, yönetici deneyim sohbetleri, kariyer günleri, etkinlik ve uygulamalarla desteklemekteyiz. Ayrıca tüm programlarımızda yer alan “en az 20 iş gününü kapsayacak şekilde öğrencilerimizin 1. Sınıftan 2. Sınıfa geçtikleri dönem itibariyle yapılan “Mesleki Staj” dersleri yer almaktadır. Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezinin sunduğu iş ve staj fırsatları, Ulusal Staj programı kapsamında sunulan staj imkanları, kurumlarda belirtilen yaz dönemi itibariyle staj yapabilirsiniz. Üniversite hayatınız boyunca öğrenci kulüplerimizde aktif rol almanızın sizin için çok faydalı olacağını unutmayınız.   Akademik olarak devam etmek isterseniz mezun olduğunuz yıl yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile dört yıllık programlara geçiş yapabilirsiniz.   Meslek Yüksekokulumuzda alacağınız tüm eğitim öğretim ve gelişim fırsatlarınız için bilgi almak isterseniz,  bizler birimlerimizde sizleri bekliyoruz.

İyiki Çağ’lı oldunuz tekrardan hoş geldiniz.

Sevgilerimle,

Prof. Dr. Eda YAŞA ÖZELTÜRKAY