Mütevelli Heyet

Vakıf Yükseköğretim Kurumları Tarafından Düzenli Olarak Gönderilecek Belgeler

31 Mart

* Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 25. maddesi uyarınca Yeminli Mali Müşavir onaylı bilançoların ve harcamaya ilişkin yetkileri gösterir mütevelli heyet karar örneklerinin iki kopya olarak gönderilmesi için son gün

* Vakıf Üniversitelerine ve Vakıf Meslek Yüksekokullarına ait gayrimenkuller ve haklara ilişkin listelerin gönderilmesi için son gün (Ek-Tablo 2)

Dikkat Edilecek Hususlar

• Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 31. maddesi uyarınca "Satınalma ve İhale Yönetmelikleri" Resmi Gazete'de yayımlanmadan önce Kurulumuz Başkanlığı'na gönderilmelidir.

• Satınalma Ve İhale Yönetmelikleri:
  • Mütevelli Heyette Oluşan Değişiklikler:
    • Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 20. maddesi uyarınca mütevelli heyetinde oluşan değişiklikler yükseköğretim kurumunun Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından en geç bir ay içinde Kurulumuz Başkanlığı'na bildirilmelidir.

• Kuruluş Taahhüt Değişikliği Talepleri:
    • 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 9. maddesi uyarınca Kurucu Vakıflarca yükseköğretim kurumlarının kuruluşu sırasında yapılan taahhütlerin değiştirilmesi talepleri, yükseköğretim kurumu tüzel kişilik kazandıktan sonra ve/veya eğitim-öğretime açılma başvurusundan önce Kurulumuz Başkanlığına bildirilmelidir.
  • Özel Hesap Dönemi: