Meslek Yüksekokulu

Misyon:

Çağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret Programımız; 2005-06 yılında açılmış, 2017 yılında ‘International Accreditation Council for Business Education’ (IACBE) üyelik süreci Aralık 2017 tarihinde başlamış, Nisan 2019’da adaylık statüsü geçmiştir. Temmuz 2022 tarihinde ise akredite olmuştur. Öğrencilerimize, evrensel ticaretin karmaşıklığını anlama, ticaret dünyasında rekabet edebilme, sürdürülebilir dış ticaret uygulamalarına teşvik etme, mevzuata hakim olma olanakları verir. Programımız; öğrencilerimize, dış ticaretin prensiplerini öğretmek, etkin ve etkili bir şekilde küresel iş ortakları ile iletişim kurmak için gerekliyi beceriyi kazandırmayı amaçlamaktadır.

Vizyon:

Dış Ticaret Programımız, öğrencilerimizin dünya standartları ve kalitesinde eğitim-öğretim, iş birlikleri, araştırma-geliştirme faaliyetleri ile birlikte; dış ticaret alanında uzman, ulusal ve uluslararası işgücü taleplerini karşılayabilecek ve  iş gücünün yetiştirilmesinin yanında ithalat ve ihracat işletmelerinde, lojistik firmalarında, pazarlama departmanlarında, gümrüklerde, müşavirlik firmalarında çalışabilmelerini ayrıca öğrencilerin ilk sıralarda tercih etmelerini sağlayarak lider konumda olmayı hedeflemektedir.