Kütüphaneye nasıl üye olabilirim?

Üniversitemiz bünyesinde bulunan Kütüphane ’ye gelerek üye kayıt formunu veya web sayfamızdaki online üyelik formunu doldurabilirsiniz.

Kütüphane kaynakları nasıl ödünç alınır?

Çağ Üniversitesi mensuplarının materyal ödünç alma işlemlerinde, Çağ Üniversitesi kimlik kartlarını göstermeleri gerekir. Kütüphaneye üye olmayanlar ise üye olmak için web sayfamızda yer alan online üyelik formu veya Ödünç Verme Bankosu’ndan alınan “Kayıt Formu” doldurur.

Kaynağın kullanım süresini uzatmak için kaynağı kütüphaneye getirmem gerekiyor mu?

Çağ Üniversitesi mensupları, web sayfasında yer alan oturum aç seçeneğini kullanarak 1 defa uzatma işlemi yapma hakkına sahiptir.

Kütüphane kataloğunu nasıl tarayabilirim?

Katalog taraması, kütüphane web sayfasında yer alan katalog taramaya tıklanarak veya kütüphane katlarında bulunan tarama terminalleri kullanılarak yapılabilir. Kütüphane koleksiyonu yazar, kitap adı, konu, seri adı, yer numarası vb. kriterlerle taranabilir.

Grup Çalışma odalarını nasıl kullanabilirim?

Kütüphanemizde 1, 2 ve 3 numaralı odalarımızdan kütüphane web sayfasındaki  rezervasyon sistemi üzerinden yer ayırtarak yararlanılmaktadır.

Kitap ve diğer materyallerden en fazla kaç tane ve ne kadar süreyle ödünç alabilirim?

Ödünç alınabilecek her bir materyalin sayısı ve süresi kullanıcı kategorilerine göre değişiklik göstermektedir.

Akademik Personel: 10 adet kitabı 60 gün süre ile,

Lisansüstü Öğrenciler: 5 adet kitabı 30 gün süre ile,

Lisans ve Önlisans Öğrencileri: 4 adet kitabı 20 gün süre ile,

İdari Personel: 4 adet kitabı 20 gün süre ile alabilmektedir.

Kütüphanede var olduğunu katalogdan tespit ettiğim materyallerin yerini nasıl bulurum?

Kitaplarımız LC sınıflama sistemine göre kataloglanmaktadır. Kitaplarımızın arka kapağında ya da yüzeyinde yer alan etiket numaralarına göre bakabilirsiniz.

Ödünç aldığım materyalleri geciktirirsem ne olur, ceza uygulanıyor mu?

Geciktirilen ödünç alınmış materyaller için gecikme bedeli uygulanır. Geciktirme Ücreti normal materyaller için günlük 1 (Bir) TL, Rezerv Materyaller için saatlik 2 (İki) TL’dir

Referans kitapları nedir, referans koleksiyonundan nasıl yararlanabilirim?

Belli bir bilgi ihtiyacının karşılanması için başvurulan ansiklopedi, sözlük vb. kaynaklara referans kitapları denir. Referans kitapları ödünç verilmemektedir; ancak kimlik karşılığında kısa süreli olarak ( Sınav günleri) ödünç alınabilir.

Üzerimde kayıtlı bulunan yayınların neler olduğunu ve iade tarihlerini nasıl öğrenebilirim?

Katalog ana sayfasında hesabınız üzerinden oturum açtığınız anda üzerinizde bulunan materyaller iade tarihleriyle birlikte listelenir. Sol menüde diğer işlem ve listeleme seçeneklerini de görebilirsiniz. (Oturum aç link)

Yararlanmak istediğim kaynaklar yoksa alınmalarını isteyebilir miyim?

Kütüphanede olmasını istediğiniz materyalleri web sayfası üzerinde formlar bölümünde yer alan Yayın İstek ve Kitap  Formunu doldurarak kutuphane@cag.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Ödünç alınan bilgi kaynağının kaybolması ya da zarar görmesi durumunda ne yapmalıyım?

Ödünç aldığınız bir kitabı kaybederseniz ya da kullanılamayacak şekilde zarar görürse öncelikle kitabın birebir aynısının sağlanması gerekir. Ayrıntılı bilgi için kütüphane yönergesi (s.9) bakabilirsiniz.

Kullandığım yayınları raftaki yerine koymalı mıyım?

Kullandığınız yayınları rafa koymamalı masada bırakmalısınız. Görevliler yayınları raflardaki yerlerine yerleştirecektir.

Kütüphanede internet erişimi sağlayabileceğim bir yer var mı?

Kütüphanemiz bodrum katında bulunan bilgisayar laboratuvarında 54 adet internet erişimli bilgisayar bulunmaktadır. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz.

Kütüphanelerarası ödünç verme yoluyla nasıl kitap getirtebilirim?

Kütüphanelerarası Ödünç Verme Hizmetinden Akademik personel faydalanabilmektedir. Kütüphane web sayfasındaki hizmetlerimiz bölümünden ILL formunu doldurmaları gerekmektedir. Doldurulan formlar kutuphane@cag.edu.tr e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Getirtilen basılı kaynakların kargo bedeli kaynağı talep eden kişi tarafından ödenir.

Kampüs dışından veri tabanları ve elektronik dergilere ulaşabilir miyim?

Çağ Üniversitesi mensupları Ubs şifreleri veya web sayfamızda bulunan Abone veri tabanlarına erişim talebi oluşturarak kampüs dışından elektronik kaynaklarımıza erişim sağlayabilir.