Engelli Öğrenci Birimi

Engelli Öğrenci Birimi Çalışma Esasları

Engelli öğrenciler aşağıda yer alan şekilde tespit edilir ve durumu Engelli Öğrenci Birimine iletilir.

a) Üniversiteye kesin kayıt sırasında öğrencinin engelini beyan etmesi,

b) Öğrencinin Engelli Öğrenci Birimi’ne başvurması,

Engelli öğrencinin durumu aşağıda yer alan şekilde değerlendirilir.

a) Engelli Öğrenciler Birimi, her dönem başında toplanarak engelini beyan eden öğrencilerin durumunu görüşerek kendilerine sağlanabilecek imkânlar ve destekleyici öğretim uygulamalarını belirler.

b) Engelli Öğrenci Birimi, “Engelli Öğrenci Uyarlama Formu”nu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, engelli öğrencinin ilgili dönemde kayıtlandığı dersleri öğretim elemanlarına Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden bildirir. Öğrencilerin engel bilgileri Öğrenci Bilgi Sisteminde ilgili dönemdeki ders aldığı öğretim elemanlarına açıktır. Engelli Öğrenci Birimi, engelli öğrencinin “Engelli Öğrenci Başvuru/Uyarlama Formu”ndaki ilgili dönemde kayıtlandığı derslerin öğretim elemanlarına erişilebilirliğini takip etmekle yükümlüdür.

c) Öğretim elemanı “Engelli Öğrenci Uyarlama Formu”nda yer alan maddelerde belirtilen ders ve sınav uygulamalarını destekleyici açıklamalara uymakla yükümlüdür.

ç) Engelli Öğrenci Birimi’ne başvuran engelli öğrencinin tüm bilgileri öğrencinin onayı ile sadece ilgili dönemdeki ders aldığı öğretim elemanları ile paylaşılır. Sınavlar ile ilgili gerekli uyarlamaların ve sınıf ayarlamalarının yapılması için bu bilgiler akademik birim yöneticileri, akademik birim sekreterleri ve sınav sorumluları ile paylaşılır.

Önemli bilgi: Engel durumu ilk kayıt sırasında belirtilmemiş veya daha sonra ortaya çıkmış olan öğrenciler diledikleri zaman “Engelli Öğrenci Birimi”ne başvuruda bulunabilirler.  Başvuru zamanı için bir kısıtlama yoktur.

Başvuru için; engelsiz@cag.edu.tr adresine mail atabilir ya da “Engelli Öğrenci Birimi” ile iletişime geçebilirsiniz.

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMUNU DOLDURMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.