FİNANS & E-TİCARET & LOJİSTİK  LABORATUVARLARI: SİMÜLASYONLAR

2017 yılından bu yana aktif biçimde hayata geçirdiğimiz laboratuvarlarla Gerçek İş Dünyasını Sınıf Ortamına taşıyoruz.

• Öğrencilerimiz, Gerçek Finans Dünyasını ve Finansal Piyasaları sınıf ortamında interaktif biçimde yaşamakta ve Meta Trader 4.0 ile Matrix başta olmak üzere finansal kuruluşlarda  yaygın olarak kullanılan yazılımları öğrenme ve kullanma becerisi edinerek içinde yer alacakları finans dünyasına hazırlanmaktadırlar.
  • Sorumlu akademisyenler ve teknik ekip gözetiminde çeşitli simülasyonlar kullanılarak bilgisayar ortamında öğrencilerin uygulamalı bir biçimde lojistik öğrenmeleri sağlanmaktadır. Tedarik Zinciri Yönetimi, Ulaştırma Sistemleri & İşlemleri, Gümrükleme Süreçleri, Risk Analizleri, Lojistik Bilgi Sistemleri  vb lojistik konuları uygulamalı olarak işlenmektedir .
  • Çeşitli sanal dünyalar (Virtual Worlds- Second Life), gibi uygulamalarla farklı proje gurupları oluşturularak sanal Elektronik Ticaret uygulamaları yakından incelenmekte ve e-ticaret dünyasının geleceği hakkında fikir ve bilgi sahibi olarak yaratıcılıklarının sınırlarını zorlamaktadırlar .
  • Son sınıf öğrencileri dört yıl boyunca edindikleri bilgileri ve birikimleri  sanal ortamlarda deneme fırsatı bulmaktadır.  Bu kapsamda satınalınan CAPITALISMLAB programı ile öğrencilerimiz kendilerine tahsis edilen bir sermaye limiti çerçevesinde şirket kurmakta, kurdukları şirkette mal yada hizmet üretmekte, pazarlama ve büyüme stratejilerini denemekte, finansal raporları okumakta ve değerlendirmekte, finansman olanaklarını değerlendirmekte, netice olarak şirket karını arttırmak için ne yapmaları gerektiği konusunda kafa yormakta, böylelikle karar verme becerilerini sınamakta ve geliştirmektedirler .