FİNANS, E-TİCARET & LOJİSTİK VE SANAL GERÇEKLİK LABORATUVARLARI:

CAPITALISMLAB SIMULATIONS: İŞLETME  SİMÜLASYONU

2017 yılından bu yana aktif biçimde hayata geçirdiğimiz laboratuvarlarla Gerçek İş Dünyasını Sanal Sınıf Ortamına taşıyoruz.

Son sınıf öğrencileri dört yıl boyunca edindikleri bilgileri ve birikimleri sanal ortamlarda deneme fırsatı bulmaktadır. Bu kapsamda satınalınan CAPITALISMLAB (Online Uygulama Olanağı Mevcuttur) programı ile öğrencilerimiz kendilerine tahsis edilen bir sermaye limiti çerçevesinde şirket kurmakta, kurdukları şirkette mal yada hizmet üretmekte, pazarlama ve büyüme stratejilerini denemekte, finansal raporları inceleyerek finansman olanaklarını değerlendirmekte, netice olarak şirket karını arttırmak için ne yapmaları gerektiği konusunda kafa yormakta, böylelikle karar verme becerilerini sınamakta ve geliştirmektedirler.

• Öğrencilerimiz, Gerçek Finans Dünyasını ve Finansal Piyasaları sınıf ortamında interaktif biçimde yaşamakta ve Meta Trader 4.0 ile Matrix başta olmak üzere finansal kuruluşlarda yaygın olarak kullanılan yazılımları öğrenme ve kullanma becerisi edinerek içinde yer alacakları finans dünyasına hazırlanmaktadırlar. Yani sıra financial analytics yaklaşımı ile finans derslerini uygulamalı olarak öğrenmektedirler.

• Sorumlu akademisyenler ve teknik ekip gözetiminde çeşitli simülasyonlar kullanılarak bilgisayar ortamında öğrencilerin uygulamalı bir biçimde lojistik öğrenmeleri sağlanmaktadır. Tedarik Zinciri Yönetimi, Ulaştırma Sistemleri & İşlemleri, Gümrükleme Süreçleri, Risk Analizleri, Lojistik Bilgi Sistemleri vb lojistik konuları uygulamalı olarak işlenmektedir.

• Virtual Worlds- Second Life & Marketing - Sustainability & New Technologies in Business gibi dersler kapsamında geleceğin teknolojilerini kullanarak sanal dünyalarda farklı proje gurupları oluşturulup, projeler üreterek e-ticaret dünyasının geleceği hakkında fikir ve bilgi sahibi olarak yaratıcılıklarının sınırlarını zorlamaktadırlar.

SANAL GERÇEKLİK LABORATUVARI

Fakültemizde Sanal Gerçeklik Laboratuvarı kurulmaktadır. Laboratuvarda Meta-Oculus Quest 2 sanal gerçeklik gözlükleri, LCD TV, laptop ve masaüstü bilgisayarlar bulunmaktadır. Laboratuvarda sanal gözlüklere eklenen ‘Ecosphere’ gibi içerikler ile öğrencilere gözlükleri deneyimleme fırsatı sunulmaktadır. Ayrıca Sanal Gerçeklik Laboratuvarı’nda yapılacak olan dersler ile öğrencilerin yeni teknolojileri tanıması ve deneyimlemesi sağlanmaktadır. Laboratuvarda uygulanan derslerin sonunda öğrencilerden yaşadıkları deneyimlere yönelik geri dönüşler alınmakta ve bu geri dönüşler ile de bilimsel çalışmalar yapılmaktadır.

STATECRAFT SIMULATIONS: ULUSLARARASI İLİŞKİLER SİMÜLASYONU

Statecraft Simulations (Online uygulama olanağı mevcuttur);15 ülkede 475 Üniversitede 3000’i aşan senaryoları ile 90000’in üzerinde öğrencinin kullandığı bir yazılımdır. Türkiye’de ilk kez Çağ Üniversitesinde kullanılmaktadır. https://www.statecraftsims.com/statecraft-users/

2020-21 Döneminde IRE 439 Simulation in International Relations adıyla ders programında yer almıştır. Dersten bir bölüm ilişikteki videoda görülebilir.