Çağ Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi

Hakkımızda:
İşverenler artık yeni mezunlar arıyor ama fark yaratan yeni mezunlar arıyor.  Bu doğrultuda kendinizi geliştirmeniz önemli rol oynuyor. Üniversite hayatınızı verimli bir şekilde geçirebilmek sizin elinizde doğru yol haritası çizerek istediğiniz limana ulaşabilirsiniz.  Çağ Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi siz değerli mezun ve öğrenimine devam eden öğrencilerimize doğru noktadan başlayabilmeniz için her türlü desteği vermeye hazırdır. Mezuniyetten sonra kariyerine yön verecek danışman arayan öğrencilerimiz için de çalışmalar yürütür. Çalışmalarını yürütürken, üniversite   Sağlık  Kültür Spor Dair Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Öğrenci Dekanlığı, Mezunlar Derneği ve Kariyer Kulübü  gibi kariyer geliştirme hedefli öğrenci kuluplerimizle  işbirliği içerisindedir.

Amacımız:

Çağ Üniversitesi misyonuna uygun olarak Çağ Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, yaşama hazır bireyler yetiştirebilmek amacıyla, öğrenci ve mezunlarının kariyer planlamalarını en doğru şekilde yapabilmeleri için çalışmalar yürütmektedir.

İş hayatında karşılaşabilecekleri güçlükleri ve problemleri en aza indirebilmek için bilgilendirici araştırmalar yapmak, eğitimi devam eden öğrencilerimizi ve mezunlarımızı   staj ve iş bulmaları konularında yönlendirmek, bilgi ve yetkinliklerini sürekli arttırıcı çalışmalar yapmak, iş hayatının beklentileri hakkında araştırmalar yapmak ve paylaşmaktır. Bu çalışmaların sonuçlarını tüm paydaşları ile paylaşarak bölgesel, ulusal ve uluslararası istihdama kalifiye bireylerle destek vermeyi amaçlar.

Faaliyetlerimiz:

1. Öğrenci ve mezunların kişisel, akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerini için geliştirici seminerler ve eğitimler düzenlemek
  2. İnsan kaynağı talebi olan kurum ve kuruluşlar için mezun ve öğrencilerimize aracılık etmek
  3. Öğrenciler/mezunlara bireysel kariyer planlama, iş/staj arama, özgeçmiş hazırlama ve güncelleme, online ve yüz yüze görüşme teknikleri hakkında bilgilendirici ve yönlendirici her türlü eğitim, organizasyon ve faaliyeti yürütmek
  4.  Mezunlar/ Öğrencilere kariyer danışmanlığı yapmak
  5. Öğrenci/ mezunlara yönelik uluslararası lisansüstü programlarla ilgili bursluluk, eğitim vb konularda destek olmak.
  6. Kariyer planlama dersini içeriğin uygun olarak planlamak ve yürütmek
  7. Mezunlar platformu oluşturmak ve takip etmek için çalışmalar yapmak
  8. Kariyer faaliyetleriyle ilgili çalışma yapan üniversitenin diğer birimleri, merkezleri, öğrenci konseyi ve öğrenci kulüpleri ile iş birliği yaparak kariyer günleri gibi etkinlikleri planlamak ve yürütme
  9.  Yürütmüş olduğu faaliyet alanlarına giren konularla ilgili araştırma yapmak, bilimsel çalışma ve veya rapor hazırlamaktır.