2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARDA DERS KAYDI VE KAYIT YENİLEME DUYURUSU

Değerli Öğrenciler,

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Programlarda “Ders Kaydı ve Kayıt Yenileme” işlemleri  19 Şubat-01 Mart 2024 tarihleri arasında yüz yüze olarak yapılacaktır. Ders ekleme ve çıkarma işlemleri ise 04-15 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıtların, işlem sırası aşağıda belirtildiği şekilde tarafınızdan gerçekleştirilecektir.

1.Öğrenci, Enstitü sekreterliğinden aldığı ders kayıt formunu mali onay almak üzere Mali İşler Daire Başkanlığına götürecektir.

2.Mali onay alınabilmesi için Üniversitemiz programlarında indirimli veya ücretli olarak okuyan öğrencilerimizin, öğrenim ücreti ilk taksitini https://www.cag.edu.tr/tr/mali-isler-mudurlugu-ucretler  sayfamızdan öğrenip ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir. Tam burslu öğrencilerimiz ders kayıtlarını doğrudan yapabileceklerdir.

3.Mali onay alan öğrenci, ders aşamasında ise form üzerinde belirtilen dersleri, tez aşamasında olan öğrenci tez dersini işaretleyip imzalayıp kayıt formunu Enstitü Sekreterliğine teslim edecektir.

4.Yukarıdaki işleme ek olarak kayıt için öğrencilerimiz https://ubs.cag.edu.tr/ adresi üzerinden  sisteme kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapacaklardır. Lisansüstü programlarda eğitim-öğretimi devam eden öğrencilerimiz var olan Kullanıcı Adı ve Şifrelerini kullanacaklardır. 2023-2024 Bahar döneminde eğitim-öğretimine bu yıl başlamış olan öğrencilerimiz için “Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası”, “Şifre: TC Kimlik Numarası” olarak belirlenmiştir. Ders programlarına https://www.cag.edu.tr/uploads/site/users-special/d1c38a09acc34845c6be3a127a5aacaf/files/SOBE%20ders%20program%C4%B1%20ve%20%20derslikler(1).pdf linkinden ulaşabilirsiniz.  

5.Öğrenci, ders aşamasındaysa kayıt ekranından alacağı dersleri seçip,  tez aşamasında olan öğrenciler ise tez dersini seçip  “Danışman Onayına Gönder” işlemini yapacaktır. Kayıt yenileme işlemi yukarıda işlem sırasındaki adımların eksiksiz olarak yapılmasına müteakip tamamlanacaktır.

6. 2023-2024 Bahar döneminde eğitim-öğretimine bu dönem başlamış olan Psikoloji programında alan dışı olan öğrenciler Bilimsel Hazırlık derslerini seçmeleri gerekmektedir.

7. Danışman, öğrenci tarafından gönderilen ders kaydını inceledikten sonra öğrencinin seçtiği dersler kayıt formunda seçtiği dersler ile uyumlu olması durumunda kaydı onaylayacaktır. Ders kaydı tamamlanan öğrenciler kayıtlandığı dersleri otomasyon sistemi üzerinden kontrol etmekle yükümlüdür.

8. Seçmeli dersler öğrencilerin başvuru durumuna göre açılacaktır.

9. Dönem kaydı/ders seçimi yapan öğrenciler arasında ek belge gerektiren işlemler aşağıda sunulmuş olup, ilgili belgelerin de kayıt yenileme sırasında (19 Şubat- 01 Mart 2024) ders kayıt formu ile birlikte teslim edilmesi zorunludur. İlgili Formlara https://www.cag.edu.tr/tr/sosyal-bilimler-enstitusu-matbu-evraklar   linkinden ulaşabilirsiniz.

  • Tezsiz programdan Tezli programa geçme talebi olan öğrenciler ALES sınav sonucu ile SOBE matbu formlarda yer alan madde- 8’inci dosyadaki form 15’i doldurup imzalayıp teslim etmelidir.
  • Tezli programdan Tezsiz programa geçme talebi olan öğrenciler SOBE matbu formlarda yer alan madde- 8’inci dosyadaki form 14’ü doldurup imzalayıp teslim etmelidir.
  • Kayıt Dondurma işlemi yapacak olan öğrenciler Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğüne hitaben gerekçeli bir kayıt dondurma dilekçesi hazırlayıp, imzalı dilekçeyi kayıt yenileme tarihleri arasında Enstitü Sekreterliğine teslim etmelidir.                                                                              

        

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü