Uzay Gözlem Uygulama ve Araştırma Merkezi

BÖLGEMİZ ÖĞRENCİLERİ DÜNYANIN SINIRLARINI AŞIYOR

Çağ Üniversitesi Uzay Gözlem ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan planetaryum (gezegenevi), bu alanda vakıf üniversiteleri arasında halen bir ilk ve tekdir. 2010 Mart’ından bu yana deneme gösterilerine başlamış olan Gezegenevi, 2011 Ekim ayındaki resmi açılışı sonrası gösterilerine düzenli olarak devam etmektedir. Uzayla ilgili olarak tedarik edilen filimler öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza, personelimize ve misafirlerimize izlettirilmektedir.

Uzaydaki cisimleri izlemek üzere yeni ve modern teleskop alımları yapılmıştır. Bölgedeki okulların öğrencilerine, kurumların personeline uzay teleskopla gündüz – gece izlettirilmektedir. Mersin, Tarsus, Adana ve çevre illerden şimdiye kadar 10 binden fazla öğrenci ve öğretmen ziyaretçisi olan planetaryum, hafta içi her gün açık ve ücretsiz olup, randevu sistemi ile çalışmaktadır.