Uzay Gözlem Uygulama ve Araştırma Merkezi

BÖLGEMİZ ÖĞRENCİLERİ, ÇUGAM’LA (Uzay Gözlem ve Uygulama Merkezi) DÜNYANIN SINIRLARINI AŞIYOR

Türkiye’dekilerin en yenisi olan Çağ Üniversitesi Uzay Gözlem ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan planetaryum (gezegenevi), bu alanda vakıf üniversiteleri arasında  halen bir ilk ve tekdir. 2010 Mart’ından bu yana deneme gösterilerine başlamış olan Gezegenevi, 2011 Ekim ayındaki resmi açılışı sonrası gösterilerine düzenli olarak devam etmektedir. Uzayla ilgili olarak tedarik edilen filimler öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza, personelimize ve misafirlerimize izlettirilmektedir. Uzaydaki cisimleri izlemek üzere yeni ve modern teleskop alımları yapılmıştır. Bölgedeki okulların öğrencilerine, kurumların personeline uzay teleskopla gündüz – gece izlettirilmektedir. Mersin, Tarsus, Adana ve çevre illerden şimdiye kadar 10 bine yakın öğrenci ve öğretmen ziyaretçisi olan planetaryum, hafta içi her gün açık olup, randevu sistemi ile çalışmaktadır. Merkez çatısı altında; Almanya Kehl Üniversitesi’nden gelen 25 konuğun katılımıyla Astronot Film gösterimi, Silifke Taşucu Anadolu Lisesi’nden 90 ve Çağ Üniversitesi’nden ise 20 öğrenciye Evrendeki Yerimiz Film Gösterim, Borsa İstanbul İlkokulu’ndan 70, Adana Bilim ve Sanat Merkezi’nden 50, Evrendeki Yerimiz Film Gösterimi ve Teleskopla Güneş Gözlemi, Özel Deniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 80, Borsa İstanbul İlkokulu 35, Hadiye Kuradacı Bilim ve Sanat Merkezi’nden 30 öğrenciye ” Evrendeki Yerimiz Film Gösterimi ve Teleskopla Güneş Gözlemi” ve Ahmet Güngör İÖO’ndan 320 öğrenciye Tanıtım Filmleri etkinlikleri düzenlendi. Bu çalışmalarla her kademeden bölgemiz öğrencilerinin uzaya ve bilim konularında bilgilenmeleri sağlandı.