Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Yeni Teknolojiler ve Finansal Okuryazarlık Eğitimleri

Fakültemiz Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr.Üyesi A.Gökhan Sökmen, Dr. Öğr.Üyesi Fatih Koç, Dr. Öğr.Üyesi Ayşegül Kurtulgan, Arş.Gör. Toprak Karakuş ve Arş.Gör. Ömer Kandaz tarafından gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında Tarsus Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerine Akbal Lisesinde ve ÇAĞ Üniversitesinde "Yeni Teknolojiler" ve "Finansal Okuryazarlık"  konusunda bir dizi eğitimler verildi.

Finansal Okuryazarlık Eğitimlerinde; Dijital Bankacılık ve Yatırım Ürünleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler ayrıca Üniversitemizi ziyaret ederek Finans Laboratuvarında uygulamalı "Paranın Zaman Değeri" eğitimine katıldılar ve Kapitalizm oyunu oynadılar.

Yeni Teknolojiler Eğitimlerinde ise Yapay Zeka ve Robotik Teknoloji uygulama alanları ile sosyal sorumluluk, etik ve güvenlik konuları vurgulanarak öğrencilere önemli bilgiler aktarıldı. Üniversitemizin Lojistik Laboratuvarında öğrenciler, Yapay Zeka uygulamalarını deneme fırsatı buldular.

Söz konusu eğitimlerin devamında VR gözlükleri ile Raja Ampat bölgesine özel olarak hazırlanmış üç boyutlu videoyu izleyerek, Metaverse Laboratuvarında benzersiz bir deneyim yaşadılar.