Uluslararası İlişkiler bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sevgi Balkan ŞAHİN, Almanya’da gerçekleştirilen “Küresel Yönetişim Yaz Okulu”na kabul edildi.

 

 

 

Fakültemiz Uluslararası İlişkiler bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sevgi Balkan Şahin, Almanya’da gerçekleştirilen “Küresel Yönetişim Yaz Okulu”na kabul edildi.

Fakültemiz Uluslararası İlişkiler bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sevgi Balkan Şahin,   ZEIT-Stiftung tarafından Hamburg, Almanya’da 19. düzenlenen  Küresel Yönetişim Yaz Okulu programı kapsamında "Amerikan 2020 Seçimleri ve Amerikan Dış Politikası" konulu panelde konuşmacı olarak  davet almış olup 18-30 Ağustos 2019  tarihlerindeki  programa katılmıştır.

. Her yıl 60 dan fazla ülkeden secilen katılımcılar ( https://www.bucerius-summer-school.de/ ) küresel ısınma, Asya-Pasifik'in yükselişi, terörle mücadele, Avrupa Birliği'nin geleceği, radikal sağın yükselişi, NATO ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası örgütlerin uluslararası güvenlikteki önemi, kalkınma yardımları gibi konuları tartışıp bu sorunlara çözüm bulmaya çalışmaktadır. Mevcut küresel sorunlara dair sınır ötesi diyaloglar yoluyla gençlerin  liderlik niteliklerini geliştirmeyi amaçlayan Bucerius Yaz Okulu katılımcılarını siyaset, iş dünyası, akademi ve Sivil Toplum Örgütlerinde önemli kamuoyu figürleri olan kişilerden seçmektedir.