ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ ile SANTIAGO DE COMPOSTELA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA METAVERSE İŞ BİRLİĞİ

Çağ Üniversitesi, İspanya'da bulunan Santiago de Compostela (SDC) Üniversitesi ile iş birliği yaparak SDC Üniversitesi ‘Digital Pazarlama’ programı yüksek lisans öğrencilerine 7 hafta süren bir ‘metaverse modülü verdi. Doç. Dr. Murat GÜLMEZ tarafından yönetilen bu modül, öğrencilerin sanal gerçeklik ve dijital dünyalar üzerine bilgi ve beceriler edinmelerine yardımcı olacak şekilde hazırlandı. Modül kapsamında ABD’den uzmanların ve akademisyenlerin de katılımları ile öğrencilere avatar oluşturma ve yönetme, sanal dünya platformu Second Life’ta sunum yapma, Metaverse’ün tanımı, Meta-Okuryazarlık, Metaverse’de pazarlama konularında bilgilendirici eğitimler verildi. Ayrıca modül kapsamında verilen derslere, üniversitemizden akademisyenler ve araştırma görevlileri de katıldılar. Öğrenciler, metaverse teknolojisi hakkında bilgi edinerek, sanal dünyalarda, işletmeler için pazarlama stratejileri geliştirme ve dijital dünyalarda marka yönetimi yapma konusunda eğitim aldılar ve eğitimin sonunda sanal dünya platformu Second Life’ta bir sunum yaptılar. 3’er kişilik 6 ayrı gruba ayrılan öğrenciler, belirledikleri bir marka için dijital pazarlama planı hazırlayarak Metaverse’te bunu nasıl pazarlayabileceklerini de yine Metaverse platformu içinde anlattılar. Bu modül ile öğrenciler, pazarlama alanında bu teknolojinin ne şekilde ve nasıl kullanılabileceğini deneyimleyerek öğrenmiş oldular.