“Virtual Worlds Best Practices in Education”, “Sanal Dünyalarda Eğitimin Örnek Uygulamaları” Konferansı 14-16 Mart 2024 Tarihlerinde Second Life Metaverse Platformunda Gerçekleştirilmiştir..

 

 

 

Virtual Worlds Best Practices in Education, “Sanal Dünyalarda Eğitimin Örnek Uygulamaları” konferansı sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerin eğitim alanında kullanımını desteklemek ve bu alandaki örnek uygulamaları paylaşmak amacıyla yıllık olarak düzenlenmektedir. 90 farklı ülkeden, 2000’ nin üzerinde katılımcı ile gerçekleşen konferans, akademisyenler, öğrenciler ve farklı alanlarda uzman profesyonellerin sunumlarıyla 14-16 Mart 2024 tarihlerinde Second Life metaverse platformunda gerçekleşmiştir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi hocalarımız, Doç. Dr. Murat Gülmez ve Dr. Öğr. Üyesi Duygu Gür, Virtual Worlds ve Meta Entrepreneurship dersleri ve kazanımlarına yönelik deneyimlerini paylaşmak ve teknolojinin eğitim-öğretim süreçlerinin dönüşümündeki rolünü aktarmak amacıyla konferansa sunumları ile katılım göstermişlerdir.

Örnek uygulamalar arasında gösterilen öğrenci projelerini sunmak amacıyla Uluslararası İlişkiler bölümü öğrencimiz Çağla Solak, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık bölümü öğrencilerimiz Berivan Pektaş ve Anna C. Canatan konferansta sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Öğrencilerimiz,  Virtual World Education Consortium, Sanal Dünyalar Eğitim Konsorsiyumu, tarafından organize edilen yarışmada birincilik kazandıkları teknoloji ve sürdürülebilirlik temalı “Dreamability Playground” projeleri ve sanal dünyada yapılan derslerimizde hazırladıkları projelerini sunmuşlardır.

 

Konferans sunumlarına aşağıdaki linklerden ulaşılabilmektedir:

https://m.youtube.com/watch?v=1AOp0nr3KhQ&

https://www.youtube.com/watch?v=jDQeYI07mwA