Çağ Üniversitesi - Erasmus Giden Öğrenci Staj Başvurusu

Erasmus+ Staj Hareketliliği

2018 -2019-2020 Proje Yılları Bütçesi ile Başvuru Duyurusu

ÇukurovaMed Staj Konsorsiyumu kapsamında Staj Başvurusu Duyurusu

Başvurular;    8 Şubat 2021 tarihinde başlayıp,  21 Şubat 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Erasmus+ programı çerçevesinde Öğrenci Staj Hareketliliğine başvuru yapacak olan öğrenciler  28 Şubat 2020 tarihinde yazılı  İngilizce Dil Sınavına girmiş ve geçer not almış ise yeniden dil sınavına girmeyecektir. Bu öğrencilere sözlü sınav tarihi daha sonra açıklanacaktır.

ÖNEMLİ: Kabul Belgesi olmadan başvuru yapılabilir. Ancak Kabul Belgesi olmadan başvuru yapan öğrencilerin yararlanıcı olma durumu Kabul Belgesi Teslim etme tarihlerine göre değerlendirilecek ve bu öğrenciler her bölüme eşit hak verilmek suretiyle Erasmus puanına göre sıralanacaktır.

Kabul mektubunuzda staj sürenizin en az 2 ay ve en fazla 6 olmasına dikkat ediniz..

MEZUN OLMADAN ÖNCE BAŞVURU YAPMIŞ OLAN ÖĞRENCİLER MEZUN OLDUKTAN SONRA 12 AY İÇİNDE PROJE SÜRESİ DAHİLİNDE STAJ HAREKETLİLİĞİNDEN YARARLANABİLİRLER.

• Başka dil sınavları ya da dil belgeleri kabul edilmeyecektir.
  •     gmail uzantılı ve isim soyisim barındıran email adresi almanız tavsiye edilir. Lütfen rumuz kullandığınız email adresinizle başvuru yapmayınız.
  • Başvuru linki duyurunun en alt kısmında yer almaktadır. Lütfen başvurunuzu yapmadan önce duyuruyu DİKKATLİCE okuyunuz.
  • Kayıt donduran öğrenciler başvuru yapamaz.

Staj Hareketliliği Erasmus+ Online Dil Sınavı

Erasmus+ programı çerçevesinde Staj Hareketliliğine başvuru yapacak olan öğrenciler için;

Erasmus İngilizce Yeterlik sınavı Moodle Platformu üzerinden Erasmus Exam Sınav başlığı altında yapılacaktır. Sınav 26 Şubat 2021 Cuma günü olacaktır.

Bu sınav 2 bölümden oluşmaktadır ve toplam 80 puan üzerindendir. 20 puan ise tarihi daha sonra açıklanacak sözlü sınav puanıdır.

Sınavın Çoktan Seçmeli (multiple choice) bölümü bittikten sonra Kompozisyon yazma (Writing Essay) kısmı aşağıda belirtilen saatte açılmış olacaktır. Kompozisyon konusu ve ilgili yönlendirmeler sınavın Writing Essay kısmında sizlerle paylaşılacaktır. Kompozisyon Word Belgesi kullanılarak yazılmak zorundadır.

Kompozisyon (Writting Essay) en geç saat 18.45’e kadar https://www.turnitin.com/   adresine yüklenmek zorundadır. Bu saatten sonra https://www.turnitin.com/   adresine yüklenmeye çalışılan kompozisyonları sistem kabul etmeyecektir.

26.02.2021 Cuma

Sınav İçeriği :

• Çoktan Seçmeli (Multiple Choice Exam) 60 puan

Başlangıç: 16.30         Bitiş: 18.00 (süre: 90 dk.)

Structure 30 puan

Vocabulary 10 puan

Reading 20 puan

• Kompozisyon Yazma (Writing  Essay) 20 puan

Başlangıç: 18.05         Bitiş: 18.45 (süre: 40 dk.)

Önemli Not: 1. Erasmus Dil Yeterlik Sınavının hangi gerekçeyle olursa olsun telafisi yoktur.

2. Sınava telefonlarınız aracılığı ile girmemeniz önemle tavsiye olunur. Bilgisayar kullanınız. Telefondan kaynaklanacak aksiliklerden öğrenci sorumludur.

28.02.2020 tarihinde Erasmus Dil Sınavına girmiş ve 26.02.2021 tarihinde Erasmus Dil sınavına girecek öğrencilerin Erasmus Sözlü sınav tarihi daha sonra açıklanacaktır.

BAŞVURU İLE İLGİLİ GENEL KURALLAR

• Çağ Üniversitesi’ne kayıtlı tüm ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri başvurabilir.
  • Lisans öğrencileri Hazırlık sınıfında iken başvuru yapamazlar..
  • Başvuru için gerekli genel not ortalamalarının ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00 veya 72 /100, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2.50/4.00 veya 75/100 olmalıdır. Yüksek lisans ve doktora düzeyinde ilk dönem başvuran ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda transkripti oluşmamış öğrenciler için bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu kullanılır.
  • Benzer şekilde, yatay veya dikey geçişle başka bir yükseköğretim kurumundan geçiş yapmış ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda bir not ortalaması oluşmamış öğrenciler için geldikleri yükseköğretim kurumundan aldıkları son transkriptte yer alan not ortalamaları dikkate alınır.
  • Bütün adayların başvuruları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ve Erasmus Ofis ilgili personeli ile birlikte yürütülecek olan “Uygunluk Kontrolünden” geçecek ve uygun olan adaylar ilgili dil sınavına katılabileceklerdir.
  • Staj Hareketliliği süresi minimum 2 aydır. Bu süre mücbir sebepler dışında azaltılamaz. Hareketliliğin asgari sürenin altında olması durumunda söz konusu hareketlilik için hibe ödemesi yapılmaz, öğrenci sıfır hibeli öğrenci olarak rapor edilir.
  • Staj faaliyetinin, öğrencinin diploma programı için zorunlu olması gerekmez.
  • Staj hareketliliğine öğrenciler 1. sınıftan itibaren başvurabilirler (ilk yarıyıl akademik ortalamaları dikkate alınır).
  • Öğrenim programlarının son sınıflarındaki öğrenciler mezun olduktan sonraki 12 ay içinde proje süresi müsaade ettiği sürece staj faaliyeti gerçekleştirebilir. Mezuniyet sonrası gerçekleştirilecek staj faaliyetinde öğrenci başvurusunun mezun olmadan önce yapılması gerekir.
  • Başvurular ücretsizdir.