Sürdürülebilirlik Çalışmalarımız

UI Greenmetrics Dünya Üniversite Sıralaması Hakkında:

UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralaması, 2010 yılında Universitas Indonesia tarafından başlatılan bir yeşil kampüs ve çevresel sürdürülebilirlik sıralamasıdır. 6 kriterde 39 gösterge aracılığıyla, UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralamaları, üniversitelerin çevresel taahhüt ve girişimlerini dikkate alarak sıralamaları dikkatlice belirler.

Sürdürülebilir üniversitelerin uluslararası sıralaması olan UI GreenMetric Dünya Üniversite Sıralaması, Endonezya Üniversitesi tarafından 2010 yılında geliştirilmiştir. Dünyada en geniş kullanıma sahip ölçüt olarak biliniyor (Muñoz-Suárez, Guadalajara & Osca, 2020). Üniversitelerin kendi ölçütleri ile ilgili değerlendirmelerine dayalı olan bu sıralama, altı ana kritere sahiptir:

• Kurulum ve Altyapı (%15)
  • Enerji ve İklim Değişikliği (%21)
  • Atık (%18)
  • Su (%10)
  • Ulaşım (%18)
  • Eğitim ve Araştırma (%18)

2023 yılı itibariyle sıralamalarda yer almaya başlayan Çağ Üniversitesi  her yıl sıralamalarde yaptığı  geliştirmeye yönelik  faaliyetlerle  kendini üst sıralara  taşımaktadır. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SDG'ler) dayalı öncelikli araştırma ve eğitim alanlarını belirledik. Bu öncelikli alanlardaki akademik araştırmalar desteklenmekte, ödüllendirilmektedir ve finanse edilmektedir.

Çağ Üniversitesi’nin Greenmetrics Sıralamalarındaki İlerlemeleri

2022 yılında Çağ Üniversitesi, Greenmetrics sıralamalarında 830. sıradaydı. 2023 yılında önemli ilerlemeler kaydedildi ve üniversitenin sıralaması 747'ye yükseldi. 2025 yılına kadar ilk 500 içinde yer almayı hedefliyoruz. Bu bağlamda, 2024 yılında Sürdürülebilirlik Ofisi kuruldu ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SDG'ler) katkıyı artırmak için çeşitli faaliyetlere başladı. Ofis, kaliteli eğitim, iyi sağlık ve refah, yoksullukla mücadele, insan onurlu iş ve ekonomik büyüme, cinsiyet eşitliği, barış, adalet ve güçlü kurumlar ile hedefler için ortaklık gibi önemli küresel hedeflere odaklanan çeşitli etkinlikler yürütmektedir.

Gelecek Hedefler

Kampüs genelinde yenilikçi yeşil teknolojileri uygulayarak ve yerel çevresel ve sosyal zorluklara etkili bir şekilde yanıt verecek topluluk outreach programlarımızı genişleterek sürdürülebilirlik girişimlerimizi artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu araştırma etkimizi artırmayı, küresel zorlukları ele almayı ve yeniliği teşvik etmeyi planlıyoruz. Ek olarak, yerel zorluklara yanıt vermek ve müfredatımızı daha fazla sürdürülebilirlik odaklı ders ve projelerle güçlendirmek için topluluk katılımı girişimlerini güçlendireceğiz. Bu, öğrencilerimizi sürdürülebilir kalkınma alanında liderlik rollerine hazırlayacaktır.