2023 YKS Sonuçlarına Göre Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerimizin Kayıtları

Kıymetli Öğrencilerimiz, Çağ Ailesine hoş geldiniz.

2023 YKS sonuçlarına göre Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Sizleri Çağ Ailesinin bir üyesi olarak görebilmenin heyecanı içerisinde öğrenci kayıtlarının nasıl yapılacağı konusunda bilgi vermek istiyoruz.

Çağ Üniversitesini kazanan adayların kayıtları tüm bölüm/programlar için YKS Sonuç Belgesinde belirtilen tarihler (28 Ağustos – 1 Eylül) arasında Yaşar Bayboğan Kampüsümüzde yüz yüze yapılacaktır.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler aşağıda belirtilmiştir:

  1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (Lise mezuniyet belgesi E-Devlet’ten alınabilir.
  2. 6 adet vesikalık veya biyometrik fotoğraf
  3. Öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili dekont, (Öğrencilerimizin bankaya yatıracakları ilk taksit miktarlarına https://www.cag.edu.tr/tr/mali-isler-mudurlugu-ucretler  linkinden ulaşılabilir.)
  4. T.C. Kimlik Kartının ön ve arka yüz fotokopisi, (Kayıt esnasında öğrencimizin T.C. Kimlik Kartı mutlaka yanında olmalıdır. Teyidi yapılamayan belgeler kabul edilmeyecektir.)
  5. 2023 YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi Çıktısı/Fotokopisi
  6. Askerlik Durum Belgesi, (E-Devlet üzerinden alınan belge kabul edilmektedir.) (Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine başvurmaları gerekmektedir.)
  7. (Varsa) İngilizce Hazırlık Eğitimi Belgesi 
  8. Öğrencimiz engelli ise https://www.cag.edu.tr/tr/kampuste-yasam-engelli-ogrenci-birimi linkinden eğitim öğretim süreçleri hakkında ayrıntılı bilgi alınabilir.
  9. İkametgâh Belgesi (E-Devlet üzerinden alınan belge kabul edilmektedir.)

 ÖSYM, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda kayıtla ilgili olarak aşağıdaki hususlara dikkat çekmektedir:

  1. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
  2. Kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez.
  3. Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
  4. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
  5. Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

Kayıt işlemleri için Kampüsümüze gelmeden önce ÖSYM’nin yayımladığı “2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nun “Yükseköğretim Programlarına Kayıt İşlemleri” başlıklı 4. bölümünün dikkatli bir şekilde gözden geçirilmesi kayıt işlemlerinin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için son derece önemlidir.

Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan programlara kayıtlanan öğrencilerimiz için, Yabancı Diller Yüksekokulumuz tarafından 27 Eylül 2023 tarihinde İngilizce Hazırlık Yeterlilik ve Seviye Belirleme Sınavı yapılacaktır. Bu sınavlar yüz yüze olacak şekilde Yaşar Bayboğan Kampüsümüzde gerçekleştirilecektir. Sınavlarla ilgili bilgilendirme 28 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Kampüsümüzde kurulacak olan kayıt masalarında yapılacaktır.

28 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde yapılacak kayıt işlemlerinden sonra, 2-6 Ekim 2022 tarihleri arasında ise ders kayıtları yapılacaktır. Bu kayıtları yapmak için Öğrenci Otomasyon Sistemi kullanılacaktır. Konu hakkında, 28 Ağustos - 1 Eylül tarihlerinde Kampüsümüzde kurulacak olan kayıt masalarında gerekli bilgilendirme yapılacak olup, ayrıca Üniversitemiz Web Sayfasında yapılacak duyuru ile de öğrencilerimiz bilgilendirilecektir.

2023-2024 Akademik Yılında derslerimizin 9 Ekim 2023 tarihinde başlayacağını hatırlatır, eğitim öğretim hayatlarında öğrencilerimize başarılar dileriz.

Çağ Üniversitesi Rektörlüğü