2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Ders Kaydı ve Kayıt Yenileme İşlemleri

Kıymetli Öğrencilerimiz,

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci ders kayıtları 03.10.2022-07.10.2022 tarihleri arasında, https://ubs.cag.edu.tr/ adresi üzerinden online olarak yapılacaktır. 10-21 Ekim 2022 tarihlerinde ise ders ekleme ve çıkarma işlemleri yapılacaktır.

Ders kayıtları, aşağıda belirtildiği şekilde tarafınızca gerçekleştirilecektir.

  • Öğrencilerimiz https://ubs.cag.edu.tr/ sistemine kullanıcı adı ve parolalarını yazmak suretiyle giriş yapacaklardır. İlk kez ders kaydı yapacak öğrencilerimiz, kullanıcı adı olarak Öğrenci Numaralarını, parola olarak ise TC Kimlik Numaralarını gireceklerdir. Açılan sayfada “Ders Seçimi-Kayıt Yenileme” bölümü tıklandığında ders listesi ekrana yansıyacaktır. Öğrencilerimiz ders kayıt ekranından alacakları dersleri ve varsa grubunu seçip kontrollerini yaptıktan sonra Danışman Onayına Gönder işlemini yapacaklardır.
  • Danışman, öğrenci tarafından gönderilen kayıt işlemini inceleyecek, öğrencinin seçtiği derslerin uygun olduğuna karar verdiği takdirde kaydı tamamlayacaktır.
  • Ders kaydında bir hata görülmesi halinde kayıt işlemi danışman tarafından öğrenciye iade edilecek ve hatanın düzeltilmesi istenecektir. Hata öğrenci tarafından düzeltildikten sonra yeniden Danışman onayına gönderilecektir. Danışman hatanın düzeltildiğini gördükten sonra ders kaydını onaylanacaktır.
  • Sisteme giriş konusunda sorun yaşayan öğrencilerimiz sorunu Online İletişim Sistemi aracılığıyla kayıtlı olduğu akademik birime bildirebilirler. Sorun en kısa sürede çözülecektir.
  • Üniversitemiz programlarında indirimli veya ücretli olarak okuyan kayıtlı öğrencilerimiz ise, öncelikle öğrenim ücreti ilk taksitini https://www.cag.edu.tr/tr/mali-isler-mudurlugu-ucretler  sayfamızdan öğrenip ilgili hesaba yatıracaklar, bu işlemi takiben Mali İşler Dairesi Başkanlığı’nca kendilerine mali onay verilecektir.
  • Tam burslu öğrenciler ders kayıtlarını doğrudan yapabileceklerdir.
  • Kayıt ekranı sadece mali onay almış ve tam burslu öğrenciler için açık olacaktır.
  • Öğrencimiz tam burslu değil ve mali onay almamış ise ekrana, “Mali onay bekleniyor” uyarısı gelecektir.
  • Ders kaydı tamamlanan öğrencilerimiz kayıtlandıkları dersleri otomasyon sistemi üzerinden kontrol etmekle yükümlüdür.

Bütün öğrencilerimize yeni akademik yılda başarılar dileriz.