ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ


ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ OFİSİ YÖNERGESİ


BİRİNCİ BÖLÜM
Dayanak, Amaç, Teşkilat


Dayanak
MADDE 1 –(1) Çağ Üniversitesi Öğrenci İlişkileri Ofisi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu hükümlerine dayanarak kurulmuştur.


Amaç
MADDE 2 - (1) Çağ Üniversitesi Öğrenci İlişkileri Ofisinin amacı, öğrencilerin akademik, mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine destek olmak, öğrencilerin üniversite hayatları boyunca karşılaştıkları sorunların, üniversite birimleri arasında koordineli bir şekilde çözümüne yönelik çalışmaktır.


Teşkilat
MADDE 3 – (1) Öğrenci İlişkileri Ofisi Sorumlusu, Rektörün önerisiyle kadrolu öğretim elemanları arasından Rektör tarafından atanır ve Mütevelli Heyet onayına sunulur. Öğrenci İlişkileri Ofisi Sorumlusunun görev süresi 3 yıldır. Görev süresi biten Öğrenci İlişkileri Ofisi Sorumlusu aynı usulle yeniden atanabilir.

(2) Öğrenci İlişkileri Ofisi Sorumlusu Rektöre karşı sorumludur. Öğrenci İlişkileri Ofisi Sorumlusunun, Rektörlük adına yapacağı görevler Rektör veya Rektör Yardımcıları tarafından Öğrenci İlişkileri Ofisi Sorumlusuna verilir.


İKİNCİ BÖLÜM
Görev ve Koordinasyon


Görev
MADDE 4 – (1) Öğrenci İlişkileri Ofisi Sorumlusunun görevleri şunlardır:
(a) Öğrencilerin üniversite yaşamına ilişkin akademik, sosyal, idari ve kişisel problemlerini dinlemek, analiz edip ilgili akademik, idari birimler ve öğrenci konseyi ile koordinasyon içinde sorunların çözülmesi için önerilerde bulunmak,
(b) Öğrencileri doğrudan ilgilendiren konularda akademik ve idari birimler arasındaki koordinasyonun sağlanması konusunda destek olmak,
(c) Öğrencilerin kampüs yaşam kalitesinin yükseltilmesi için çalışmalar yürütmek,
(d) Daha etkin ve verimli bir öğrenim ortamı oluşması ve eğitim-öğretimin kalitesinin yükseltilmesi için akademik birimler ile koordinasyon halinde çalışmalar yürütmek,
(e) Üniversite bünyesinde motivasyon ve kurumsal aidiyet arttırıcı sosyal/kültürel etkinlikler ve kulüp çalışmaları ile öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak,
(f) Öğrencilerin üniversitenin akademik ve idari uygulamaları hakkında bilgilendirmek,
(g) Üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin üniversite hayatını tanımasına ve uyum sağlamasına yönelik oryantasyon çalışmalarını planlamak ve yürütmek,
(h) Öğrencilerin ailelerinin farkındalık ve bilgilerini arttırmaya yönelik çalışmalar yürütmek,
(i) Rektör ve Rektör Yardımcıları ile işbirliği halinde çalışarak, öğrencilerin akademik, kültürel ve sosyal alanlarda kendilerini geliştirmelerine yönelik projeler geliştirmek,
(j) Rektörlüğün gerekli gördüğü hallerde Üniversite Yönetim Kuruluna ve Üniversite Senatosuna görev alanı ile ilgili konularda bilgi vermek, bu konularda öneriler, teklif ve taslaklar hazırlamak.


Koordinasyon
MADDE 5 – (1) Öğrenci İlişkileri Ofisi üniversitenin aşağıdaki birimleri ile belirtilen konularda koordinasyon içinde çalışır.
(a) Öğrenci Kaynakları Direktörlüğü: Öğrencilerin akademik hayatta karşılaştıkları sorunların belirlenmesi ve çözümü konusunda çalışmalar yapılması, öğrenci hak ve sorumlulukları kitapçığını hazırlamak.
(b) İdari ve Kurumsal İlişkiler Direktörlüğü: Öğrencilerin barınma ve ulaşım konularında karşılaştıkları sorunların belirlenmesi ve çözülmesi konusunda çalışmalar yapmak, öğrencilere yönelik sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması ve kampüs içinde gerçekleştirilecek kültürel ve sportif faaliyetlerin ve öğrenci kulüpleri faaliyetlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi konusunda destek olmak.
(c) Kariyer Merkezi ve Mezunlar Derneği: Öğrencilerin kariyer planlamaları konusunda destek olmak, ihtiyaç duyulan bilgi ve becerilerin kazanılması konusunda danışmalık ve rehberlik hizmetlerine destek sağlamak, bu konularda etkinlikler düzenlemek, mezun öğrencilerle üniversite ve öğrenciler arasında iletişim konusunda destek sağlamak, öğrencilere staj imkânları konusunda destek sağlamak.
(d) Uluslararası Ofis: Uluslararası öğrencilerin üniversiteye uyumunu hızlandırmaya yönelik çalışmalar yapmak.
(e) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi: Desteğe ihtiyaç duyan öğrenciler ile danışmanlar arasında iletişimin sağlanması konusunda destek olmak, ailelerin farkındalık ve bilgilerini arttırmaya yönelik faaliyetler yapmak.
(f) Engelli Öğrenciler Birimi: Engelli öğrencilerin kampus içinde akademik, mesleki ve sosyal hayatta gelişimlerini sağlamaya yönelik eşit ya da denk imkânlar sağlanması için çalışmalar yürütmek.
(g) Akademik birimler: Eğitim ve öğretimde kaliteyi arttırmak için bölümler ile ortak projeler yürütmek.


ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Yürütme ve Yürürlük


MADDE 6 – (1) Bu yönergeyi Rektör yürütür.
MADDE 7 – (1) Bu yönerge Üniversite Senatosu tarafından kabul edildiği tarihte yürürlüğe girer.