Lütfi BAYBOĞAN: “ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ AVRUPA’DA İLK 100’DE”

Lütfi BAYBOĞAN: “ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ AVRUPA’DA İLK 100’DE”

Çağ Hukuk Türkiye Üçüncüsü

Çağ Üniversitesi 1000 Öğrenci Mezun etmenin gururunu yaşıyor

Çağ Üniversitesi bu yıl da görkemli bir mezuniyet törenine ev sahipliği yaptı. Görkemli gecede Bayboğan Eğitim Vakfı ve Çağ Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Lütfi Musa BAYBOĞAN yaptığı açıklamada “Geçen yılki hedefimiz Çağ Üniversitesi’ni Avrupa’daki özel üniversiteler arasında ilk 100’e arasına sokmaktı. Bu yıl, bu hedefimizi gerçekleştirdik. Avrupa’da ilk 100’deyiz. Ekonomi alanında 2 milyon 300 binden fazla araştırmayı endeksleyen dünyanın en büyük bibliyografik veritabanı olan Ideas-Repec’in 30 ayrı kritere göre yaptığı ciddi ve prestijli Avrupa sıralamasında Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz, ilk 100’de yer aldı. Türkiye’den listeye giren üniversiteler sıralamasında ise 3. sırada yer aldık. Bu başarımızın yanı sıra, Hukuk Fakültemiz ELSA’da kırk üniversite arasında, Türkiye üçüncüsü olarak bizleri gururlandırdı. Akademisyenlerimiz başta olmak üzere, Çağ camiasına ve özellikle öğrencilerimize teşekkür ediyor ve başarıların diliyorum”  dedi.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof.Dr.Ünal AY ise “Bir dünya Üniversitesi olan Çağ Üniversitesi’nde, bugün diplomalarını almak üzere ön safta yerlerini alan bu pırıl pırıl gençler uluslararası standartlarda eğitim alarak profesyonel iş yaşamındaki yerlerini rakiplerine fark atarak alacaklardır. Bizler ulvi bayrağı devraldığımız eğitim aşığı Kurucumuz Sayın Yaşar BAYBOĞAN’a ve onun eseri eğitimde öncü marka olan ÇAĞ’a sahip çıkıyoruz” dedi.

Törende, ELSA’da dereceye giren takım üyelerimize ve Hukuk Fakültesi birincimize, Bayboğan Eğitim Vakfı ve Çağ Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Lütfi Musa BAYBOĞAN teşekkür plaketi verdi.

Ödüllerin ve diplomaların verilmesinin ardından, öğrencilerin kep fırlatmalarıyla tören sona erdi.