İngilizce Hazırlık Okulu’nun Yürüttüğü Çalışmalar Uluslararası Standartlarda

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ünal AY “Dil eğitimi programının amacı, öğrencilere dil becerilerini kazandırmak ve onları hem ulusal hem uluslararası düzeyde rekabet gücüne sahip alanlarda çağdaş değerleri temsil eden, dinamizmlerini bu alanlara yansıtan üretken bireyler ve liderler yetiştirmektir. Bir dünya üniversitesi olan Çağ Üniversitesi, yabancı dilin uluslararası arenada önemine dikkat çekerek, kurulduğu 1997 yılından bu yana %100 İngilizce eğitim vermektedir. Akreditasyonlar, gerek Avrupa Üniversiteler Birliği’nin, gerekse YÖK’ün son dönemde ağırlık verdiği konuların başında geliyor. 6 aylık yoğun bir çalışma neticesinde elde edilen başarıdan dolayı son derece memnunuz. Bu başarıda emeği geçen, İngilizce Hazırlık Okulu akreditasyon ekibimize teşekkür ederim” dedi.
Çağ Üniversitesi Hazırlık Okulu Müdürü Hamdi ÖNAL akreditasyon tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada “Dünyaca ünlü ‘Pearson Assured’ tarafından verilen kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, uluslararası düzeyde kabul görmesi bakımından son derece önemli. Bu akreditasyonla birlikte Çağ İngilizce Hazırlık Okulu’nun yürüttüğü çalışmaların, uluslararası standartlarda olduğu kanıtlandı. Dileyen öğrenciler başarıyla bitirdikleri programın ‘Pearson Assured’ tarafından akredite edildiğini (kalite güvencesi sağlanmış bir program olduğunu) gösteren bir sertifika almaya hak kazanacak ve bu sertifika Çağ öğrencileri için referans oluşturacak. Bu sertifika, öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olacak ve ABD’de, Avrupa’da ve Orta Doğu’da kariyerlerine devam etmelerine destek sağlayacak” dedi.