Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde ÇAĞ’ın Başarısı

“En Çok Atıf Alan Araştırmacılar 2018”  listesinde ÇAĞ’ın Büyük Başarısı

Dünya’da akademik çevrelerce ’Bilim Oscarları’ olarak nitelendirilen ’Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları 2018 Listesi’ yayınlandı. Clarivate Analytics tarafından Web of Science veri tabanında taranan dergilerde 21 konu kategorisine göre, en yüksek atıf alan %1’lik dilimdeki araştırmacıların yer aldığı “En Çok Atıf Alan Araştırmacılar 2018” (Highly Cited Researchers 2018listesi yayınlandı.

Dünya genelinde 6.078 araştırmacının yer aldığı listeye, Ülkemizden 12 üniversiteden yalnızca 14 araştırmacı girebildi. Açıklanan sonuçlara göre Üniversitemizden Prof. Dr. İlhan ÖZTÜRK girerek, önemli bir başarı elde etti. Prof.Dr. İlhan ÖZTÜRK’ün 160’ın üzerinde uluslararası dergilerde yayınlanmış makalesi bulunuyor ve bu çalışmalarına Google Scholar verilerine göre 8,800 atıf yapıldı.

Highly Cited Researchers 2018 listesine ulaşmak için: https://hcr.clarivate.com