Çağ'da " Kadına Yönelik Şiddet Çalıştayı"

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü  dolayısıyla Çağ Üniversitesi’nde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

ÇAĞKAM (Çağ Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ) tarafından kampüsteki ağaçlara, kadının gücünü simgeleyen mor kurdeleler bağlandı.

Çağ Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çukurova ve Mersin Üniversitesi Kadın Çalışmaları Merkezlerinin, Adana ve Mersin’deki şiddetin profilini çizmek üzere düzenledikleri “Kadına Yönelik Şiddet Çalıştayı I”  Çağ Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Adana ve Mersin’deki kadına yönelik şiddet olaylarının tüm boyutlarıyla tartışıldığı çalıştaya, Mersin İl Jandarma Komutanlığı Çocuk, Kadın Kısım Amirliği ve Adana İl Jandarma Komutanlığı Çocuk, Kadın Kısım Amirliği; Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Adana/Mersin İl Müdürlükleri Şiddet Önleme ve İzleme Müdürlüğü (ŞÖNİM),  Mersin ve Adana Barosu Kadın Kolları, Mersin Mezitli ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi katıldı.

Çalıştay sonunda Merkez müdürleri tarafından durum raporu oluşturuldu.