ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ’NDEN TÜRKİYE’DE BİR İLK DAHA

Öğrencilere Dijital Metaverse Sertifikası Verildi Çağ Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine üçüncü sınıfta seçmeli ders olarak verilen, ve Doç. Dr. Murat Gülmez ile Arş. Gör. Ersin İnal tarafından verilen, İrlanda’da bulunan Dublin Teknoloji Üniversitesi (TUD), ABD’de kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyet gösteren Whole Brain Health (WBH) ve Çağ Üniversitesinin ortaklaşa yürüttüğü ITL 314 – Virtual Worlds dersi kapsamında öğrencilere dijital ortamda üç kurumun onayladığı ‘Metaverse Mastery’ sertifikası verildi. Ders kapsamında öğrenciler, sanal dünya platformu Second Life içinde avatarlarını şekillendirme, obje yaratma, sanal ortamda sunum araçları kullanma, platform içerisinde çeşitli iletişim araçlarını kullanma ve dünyanın birçok bölgesinde kullanılan uluslararası bir platformda sunum yapma gibi gereklilikleri yerine getirdiler. Ayrıca final projesi kapsamında sanal dünyada ‘Sürdürülebilirlik’ teması ile sunumlar gerçekleştirerek konunun önemine dikkat çektiler. Bütün bu faaliyetler sonunda sertifika için gereken puanı almaya hak kazanan öğrenciler dijital sertifika almaya hak kazandılar. Günümüzde giderek önemi artan ve her geçen gün daha da popüler hâle gelen ‘Metaverse’ kavramı ile öğrencilerin tanışması ve bizzat dahil olarak tecrübe etmesi ile dijital becerilerinin gelişmesini sağlayan ‘Virtual Worlds’ dersi, öğrencilerin farklı ülkelerde bulunan diğer öğrencilerle de tanışmasını ve birlikte proje yürüterek uluslararası takım çalışması becerisi kazanmalarını da sağlıyor. Çağ Üniversitesi, önümüzdeki dönemlerde dünyanın farklı bölgelerinden işbirlikleri ile dersin kapsamının genişletilmesi planlanlıyor.