Çağ Üniversitesi Sanal Dünyada Fark Yaratmaya Devam Ediyor!

Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde, Dr. Öğr. Üyesi Murat Gülmez tarafından yürütülen “Sanal Dünyalar (Virtual Worlds)” dersi, Dr. Öğr. Üyesi Saadet Sağtaş ve Arş. Gör. Ersin İnal ile birlikte 2020-2021 güz döneminde, daha önceden ‘Sanal Dünyalarda Eğitim Projesi’ kapsamında inşa edilmiş olan 3D sanal kampüste 3. Kez uygulandı. Uluslararası İşletme, Uluslararası Finans ve Bankacılık ve Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü üçüncü sınıf öğrencileri için Bahar ve Güz yarıyıllarında olmak üzere yılda iki kere açılan “Sanal Dünyalar” dersi, bu dersi seçen gönüllü öğrencilerin de katılımı ile fark yaratmaya devam ediyor.  
Virtual Worlds dersi kapsamında gerçekleştirilen sosyal sorumluk projesi “Feed a Smile - Live and Learn in Kenya Int'l” yardım kuruluşu işbirliği ile Nakuru, Kenya’da yaşayan kimsesiz çocuklara yardım etkinliği düzenlendi. Second Life isimli sanal dünyada, Alman bir yardım kuruluşu olan Live and Learn ve Kenya ile işbirliği yapan Çağ Üniversitesi, dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan 100 ün üzerinde bağışcıdan bağış toplamış ve bu bağışların Kenya’daki çocuklara ulaştırılmasına vesile oldular. Öğrencilerimizin katılımıyla sanal dünya içerisinde organize edilen konser, oyunlar vb. aktivitelerle toplanan yaklaşık 900 Euro bağış ile Live and Learn in Kenya kuruluşu bünyesinde eğitim gören çocuklar için kitap ve yiyecek yardımı yapıldı. Toplanan bağış ile Kenya’daki çocuklar yararına bir yemek düzenlenerek 510 coçuğa yemek verildi. Bunun yanı sıra Kenya’daki okul kütüphanesi için 100’ün üzerinde kitap satın alınarak ve Kenyalı çocuklara ulaştırıldı. 
Bununla birlikte öğrencilerimiz, ders ve proje kapsamında alternatif teknoloji tabanlı eğitim alanlarını tanıma fırsatı da buldular. Yardımların ulaştığı çocuklar; üniversitemize, dersin sorumlu öğretim üyesine ve öğrencilerimize fotoğraflı teşekkürlerini ilettiler. Bu doğrultuda gösterdikleri başarılı takım çalışması için öğrencilerimizi kutluyor ve onları tekrar tebrik ediyoruz.