ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ & MERSİN BAROSU İŞBİRLİĞİ

Çağ Üniversitesi ile Mersin Barosu arasında, toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bilimsel, sosyal , eğitsel ve diğer alanlarda gerçekleştirilecek ortak faaliyetlerin yapılması için işbirliği protokolü imzalandı. Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er ile Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay arasında imzalanan protokol kapsamında; Mersin Barosu avukatlarının, Çağ Üniversitesi öğretim elemanları  ve öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimleri ile  toplumumuzda farkındalık yaratılması amacıyla; sosyal, hukuki, bilimsel  eğitim faaliyetleri,  projeler, etkinlikler konusunda ortak çalışmalar yapılacak.

İmzalanan protokolde toplumun; insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları, hayvan hakları, tüketici hakları, avukat hakları ve diğer konularda bilinçlenmelerinin sağlanması, bu konularda toplumda farkındalık ve bilinç oluşturulması, topluma haklarının öğretilmesinin sağlanması ve  sahip oldukları hakların kullanılması  konusunda toplumun bilinçlenmesinin sağlanmasına yönelik ortak çalışmalar yapılması; Mersin Barosu avukatlarına, Çağ Üniversitesi akademisyenlerine, öğrencilerine ve topluma yönelik  yerel, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ortak projelerin birlikte geliştirilmesi, desteklenmesi, bunların Mersin ili ve tüm ilçelerinde uygulamaya konulmalarının sağlanması, diğer kamu kurum ve kuruluşları  tarafından sürdürülen bilimsel , sosyal ve eğitsel ve diğer   projeler içerisinde de birlikte hareket edilmesi kararları alındı.”