Yaz Okulu Hakkında

5 Haziran 2020 tarihinde üniversitemiz web sayfasından yapılan duyuruyla; 08 Haziran 2020–24 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılması planlanan yaz okulu öğretiminin, pandemi nedeniyle 2020 yılı Ağustos ayının ilk haftasında değerlendirmeye alınacağı, bununla birlikte öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmalarının önlenmesi amacıyla, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı yaz dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla yaz okulunda ders almak isteyen Çağ Üniversitesi öğrencilerinin kayıtlı oldukları Fakülte ve Yüksekokullarından ders kredisi ve içeriği hakkında onay almak koşuluyla Haziran ve Temmuz ayları içerisinde yurt içi üniversitelerde açılacak yaz okullarına müracaat edebilecekleri bildirilmiştir. Birçok öğrencimiz bu imkân dâhilinde diğer üniversite yaz öğretimlerine başvurmuşlar ve akademik birimlerimiz tarafından incelenen başvurular kısa süre içinde cevaplanarak öğrencilerimizin yaz öğretimlerine başlamaları sağlanmıştır.

Üniversitemizce Ağustos Ayının ilk haftasında yapılan değerlendirme sonucunda, 4-6 Ağustos 2020 tarihleri arasında yaz öğretimi başvurularının alınmasına ve yaz öğretimi ile ilgili olarak yapılan başvuruların 07 Ağustos 2020 tarihinde “Yaz Okulu Koordinasyon Kurulu” tarafından incelenip sonuçlandırılmasına karar verilmiş ve bu durum öğrencilerimize 04.08.2020 tarihinde Üniversitemiz web sayfasından duyurulmuştur.

4-6 Ağustos tarihlerinde Fakülte ve Yüksekokullarımıza yapılan yaz öğretimi başvurularının, Çağ Üniversitesi Yaz Öğretimi Yönetmeliği ve Senato Kararları çerçevesinde Yaz Okulu Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilmesi sonucunda hiçbir derste yeterli sayıya/başvuruya ulaşılamadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle Üniversitemizde bu yıl yaz öğretimi yapılamayacaktır. Bununla birlikte, diğer üniversite yaz okullarından ders almak isteyen öğrencilerimizin olması halinde, fakülte/yüksekokul mail adreslerine başvuru yapılması mümkündür. Başvurular akademik birimlerimizce kısa süre içinde incelenip sonuçlandırılacaktır.

Değerli öğrencilerimize saygıyla duyurulur.