Yabancı Diller Yüksekokulu 2020-2021 Akademik Yılı Yarıyıl Sonu Yeterlik Sınavı

ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU

2020 – 2021 Akademik Yılı Yarıyıl Sonu Yeterlik Sınavı Duyurusu

25 Ocak 2021 tarihinde saat 10.00 da Üniversitemiz kampüsünde yüz yüze yapılacak olan sınava girmek için öğrencilerimizin aşağıda verilen dilekçeyi doldurup 11.01.2021 – 14.01.2021 tarihleri arasında Yabancı Diller Yüksekokulu Md. Yard. Betül ÇOKBİLEN’in betulcokbilen@cag.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. (Dilekçeyi indirmek için TIKLAYINZ.)

SINAV İLE İLGİLİ BİLGİ VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Yeterlik sınavı;

• dinlediğini anlama
  • dil bilgisi
  • okuduğunu anlama
  • sözcük bilgisi
  • yazma

bölümlerinden oluşmaktadır.

Yeterlik sınavının yazma bölümü hariç diğer bölümler çoktan seçmeli test usulü yapılmaktadır. Yazma bölümünde ise öğrencilerden verilen konulardan istedikleri birini seçip 200 sözcük civarında bir kompozisyon yazmaları istenmektedir. Yeterlik Sınavı ilan edilen gün ve saatte yapılır ve telafisi yoktur.

• Sınavda başarı notu 70 / 100 dir.
  • Dilekçe ile başvuru yapmayan öğrenciler sınava katılamazlar.
  • Devamsızlık limitini aşmış olan öğrenciler bu sınava giremezler.
  • Dilekçe vermiş olmasına rağmen hangi nedenle olursa olsun sınava girmeyen öğrenciler için telafi sınavı yapılmaz.
  • Yeterlik Sınav süresi 120 dakikadır.
  • Kampüse gelecek kişilerin HES KODU almaları gerekmektedir.
  • Kampüse girişte HES KODU kontrolü yapılacağından sınav başlangıç saatinde gecikmeye sebebiyet vermemek için isteyen öğrencilerin beraberinde en fazla 1 (bir) veli ile birlikte kampüse gelmeleri rica olunur.
  • Kampüs girişinde ATEŞ ÖLÇME kontrolü yapılacaktır. Ateşi yüksek çıkan veliler kampüse ALINMAYACAKLARDIR.
  • Ateşi yüksek çıkan öğrenci olursa sınav hakkı kaybolmaması için kampüse alınacak ANCAK AYRI SALONDA TEK BASINA sınava alınacaktır.
  • Kampüs girişinden itibaren öğrenciler ve beraberindeki kişiler MASKE takacaktır.
  • Sınav süresince maske takılı olacaktır ancak gerek görülmesi durumunda gözetmenler bir öğrencinin kimliğindeki fotoğrafla karşılaştırma yapabilmek için çok kısa süreliğine öğrencilerin maskesini çıkarmasını talep edebileceklerdir.
  • Gözetmenler ve görevliler de maske takacaktır.
  • Öğrenciler sınav salonlarında sosyal mesafe kuralına uygun olacak şekilde oturtulacaklardır.
  • Sınav salonları ve koridorlar dezenfekte edilerek sınavın sağlıklı bir ortamda yapılması sağlanacaktır.
  • Her sınav koridorunda dezenfektan sıvı bulundurulacaktır.
  • İsteyen öğrenciler kendi dezenfektanlarını yanlarında bulundurabileceklerdir.
  • Sınav günü kampüste kantin ve kafeteryalar hizmet VERMEYECEKTİR.
  • Öğrenciler yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirebileceklerdir.
  • Öğrenciler sınav salonuna yanlarında su ile girebileceklerdir.
  • Sınav anında gözetmenler öğrencilerden en az 1,5 metre uzakta duracaklardır.
  • Sınav evrakının dağıtımı ve teslimi sırasında da sağlık kurallarına kesinlikle uyulacaktır.
  • Yoklama listesini her öğrenci kendi kalemi ile imzalayacaktır.
  • Sınav süresince öğrenciler arasında silgi ya da kalem alışverişi OLMAYACAKTIR.
  • Kampüs içinde öğrencileri bekleyen velilerden de sosyal mesafe kurallarına uymaları istenecektir.
  • Öğrenciler Öğrenci Kimlik Belgelerini veya kimliklerini belirleyecek bir belge göstermek zorundadır. (T.C. kimlik belgesi, sürücü belgesi vb.)
  • Sınav başlangıç saatinden en fazla 60 DAKİKA önce kampüse giriş yapılmasına izin verilecektir.