2021 YKS 2. Ek Yerleştirme Sonucu Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerimizin Kayıt İşlemleri

 

Sevgili Öğrenciler, Çağ Ailesine Hoş Geldiniz.

2021 YKS sonuçlarına göre Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Sizleri Çağ Ailesinin bir üyesi olarak görebilmenin heyecanı içerisinde öğrenci kayıtlarının nasıl yapılacağı konusunda bilgi vermek istiyoruz.

2021 YKS sonucu Üniversitemize yerleşenlerin kayıt işlemleri online olarak, https://ubs.cag.edu.tr/ais/academicprogram/newstudentrecord/login.aspx adresi üzerinden yapılacaktır. Kayıtlar, işlem sırası aşağıda belirtildiği şekilde tarafınızdan gerçekleştirilecektir.

  1. 2021 YKS sonucuna göre programa tam burslu yerleşen öğrenciler kayıtlarını doğrudan yapabileceklerdir. Üniversitemiz programlarına %50 indirimli yerleşen öğrencilerimiz ise öncelikle öğrenim ücretinin ilk taksitini https://www.cag.edu.tr/tr/mali-isler-mudurlugu-ucretler sayfamızdan öğrenip ilgili hesaba yatıracaklar, bu işlemi takiben Mali İşler Dairesi Başkanlığı’nca kendilerine mali onay verilecektir. Kayıt ekranı sadece mali onay almış ve tam burslu öğrenciler için açık olacaktır.
  2. Kayıt için öğrencilerimiz sisteme https://ubs.cag.edu.tr/ais/academicprogram/newstudentrecord/login.aspx  T.C. Kimlik Numarası + Doğum Tarihi ile giriş yapacaklardır. Öğrencimiz tam burslu değil ve mali onay almamış ise ekrana, “Dönem peşinatını yatırdıktan sonra mali onay ile sisteme giriş yapabilirsiniz” uyarısı gelecektir.
  3. Öğrencilerimiz kayıt ekranında kendisinden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak doldurmak zorundadır. Bu bilgiler öğrencinin eğitim hayatı boyunca kullanılacak bilgiler olduğundan gereken hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz.
  4. Kayıt için gerekli belgeleri taranmış şekli ile yüklemeniz gerekmektedir. Bu belgeler;
  1. Dekont - Zorunlu (Tam Burslu haricinde),
  2. Diploma/Mezuniyet Belgesi ,
  3. T.C. Kimlik kartı (ön/arka) ,
  4. 2021 YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi ,
  5. Vesikalık Fotoğraf ,
  6. Askerlik Durum Belgesi ,
  7. Hazırlık Durumu Belgesi (varsa),
  8. Engelli ise “Engelli Durum Raporu” , (Engelli Öğrenci Formunu doldurmak için http://ubs.cag.edu.tr:8078/limesurvey/index.php/833874  sayfayı tıklayınız.)
  9. İkâmetgah Belgesi.

       5. Kayıt ekranında yüklenmesi zorunlu olan belgeler kırmızı renkle belirtilecek, öğrencimiz zorunlu olan belgeleri yüklemeden “Kaydı Tamamla” işlemini yapamayacaktır. Akademik takvime göre eğitim başladığında online kayıt sistemine yüklenen bu belgelerin asılları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim edilecektir.

  1. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan programlara kayıtlanan öğrencilerimiz için, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından,
  • 03 Kasım 2021 Çarşamba saat 10.00’da İngilizce Hazırlık Yeterlilik Sınavı, (A. Yaşar Bayboğan Kampüsü Adana Mersin D-400 Karayolu Üzeri Yenice-Tarsus-Mersin adresinde yüzyüze),
  • 05 Kasım 2021 Cuma saat 11.00’da ise Hazırlık Seviye Tespit Sınavı, online (çevirimiçi) yapılacaktır.

                Sınavlar ile ilgili ayrıntılı bilgiler üniversitemiz resmi web sayfamızda duyuru olarak paylaşılacak olup lütfen web sayfamızı takip ediniz.  

  REKTÖRLÜK