2020 YKS EK KONTENJAN KAYIT İŞLEMLERİ DUYURUSU

 

Sevgili Öğrenciler, Çağ Ailesine Hoş Geldiniz.

2020 YKS sonuçlarına göre Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Sizleri Çağ Ailesinin bir üyesi olarak görebilmenin heyecanı içerisinde öğrenci kayıtlarının nasıl yapılacağı konusunda bilgi vermek istiyoruz.

2020 YKS Ek Yerleştirme Döneminde Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizin kayıtları 5-9 Ekim tarihleri arasında yapılacağından yerleşenlerin kayıt işlemleri online olarak,https://ubs.cag.edu.tr/ adresi üzerinden yapılacaktır. Kayıtlar, işlem sırası aşağıda belirtildiği şekilde tarafınızdan gerçekleştirilecektir.

  1. 2020 YKS EK KONTENJAN  sonucuna göre  programa tam burslu yerleşen öğrenciler kayıtlarını doğrudan yapabileceklerdir. Üniversitemiz programlarına indirimli veya ücretli yerleşen öğrencilerimiz ise öncelikle öğrenim ücreti peşinatını https://www.cag.edu.tr/tr/mali-isler-mudurlugu-cretler sayfamızdan öğrenip ilgili hesaba yatıracaklar, bu işlemi takiben Mali İşler Dairesi Başkanlığı’nca kendilerine mali onay verilecektir. Kayıt ekranı sadece mali onay almış ve tam burslu öğrenciler için açık olacaktır.
  2. Kayıt için öğrencilerimiz sisteme https://ubs.cag.edu.tr/ykskayit Kimlik Numarası + Doğum tarihi ve Güvenlik Kodu ile giriş yapacaklardır. Öğrencimiz tam burslu değil ve mali onay almamış ise ekrana, “Dönem peşinatını yatırdıktan sonra mali onay ile sisteme giriş yapabilirsiniz” uyarısı gelecektir.
  3. Öğrencimiz kayıt ekranında kendisinden istenen bilgileri eksiksiz ve doğru olarak doldurmak zorundadır. Bu bilgiler öğrencinin eğitim hayatı boyunca kullanılacak bilgiler olduğundan gereken hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz.
  4. Kayıt için gerekli belgeleri taranmış şekli ile yüklemeniz gerekmektedir. Bu belgeler;
  1. Dekont - Zorunlu (Tam Burslu haricinde),
  2. Diploma/Mezuniyet Belgesi ,
  3. Nüfus Belgesi (ön/arka) ,
  4. Yerleştirme Sonuç Belgesi ,
  5. Biyometrik Vesikalık Fotoğraf ,
  6. Askerlik Durum Belgesi ,
  7. Hazırlık Durumu Belgesi (varsa)Muafiyet talep formu.pdf ,
  8. Proficiency talep pormu.pdf ,
  9. Engelli ise “Engelli Durum Raporu” ,
  10. İkâmetgah Belgesi .

  1. Kayıt ekranı açılınca öğrenci numaranız karşınıza gelecek bu numarayı kaydetmeniz gerekmektedir. Kayıt ekranında yüklenmesi zorunlu olan belgeler kırmızı renkle belirtilecek, öğrencimiz zorunlu olan belgeleri yüklemeden “Kaydı Tamamla” işlemini yapamayacaktır. Akademik takvime göre eğitim başladığında online kayıt sistemine yüklenen bu belgelerin asılları  Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına 23 Ekim 2020 tarihine kadar teslim edilecektir.

  1. Zorunlu İngilizce Hazırlık Sınıfı bulunan programlara kayıtlanan öğrencilerimiz için, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından,

yapılacaktır. Sınavlar, A. Yaşar Bayboğan Kampüsü Adana-Mersin D-400 Karayolu Üzeri Yenice-Tarsus-Mersin adresinde yüzyüze yapılacaktır.

2020 YKS Ek Yerleştirme Döneminde Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizin kayıtları 5-9 Ekim tarihleri arasında yapılacağından. Bu öğrencilerimiz arasında, İngilizce Hazırlık Eğitimi almak zorunda olanların Hazırlık Muafiyet Sınavı (Proficiency Sınavı) ve Seviye Belirleme Sınavı, ek yerleştirme kayıtları tamamlandıktan sonra yapılacaktır. Bu konuyla ilgili bilinmesi gereken hususlar aşağıda belirtilmiştir:  

  1. Öğrencilerimizin kayıt esnasında Hazırlık Muafiyet Sınavı (Proficiency Sınavı) formunu doldurarak yadyo@cag.edu.tr adresine göndermeleri, form üzerinde bulunan istiyorum/istemiyorum seçeneklerinden birini mutlaka daire içine almaları gerekmektedir.
  2. 2020 YKS Ek Yerleştirme Döneminde Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizin Hazırlık Muafiyet Sınavı (Proficiency Sınavı) 12.10.2020 tarihinde saat 10.00’da Üniversitemiz kampüsünde yüz yüze yapılacaktır.
  3. Seviye Belirleme Sınavı, 13.10.2020 tarihinde saat 10.00’da online olarak yapılacaktır. Seviye Belirleme Sınavı detayları Çağ Üniversitesi Web Sayfasında duyurulacaktır.
  4. Hazırlık Muafiyet (Proficiency) Sınavına girip başarısız olan ve bu sınava girmek istemeyen öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavına girmesi zorunludur.

                                                                                                         

SINAV İLE İLGİLİ BİLGİ VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR

  • Sınav kampüste yüz yüze yapılacaktır.
  • Sınav süresi 120 dakikadır.

YETERLİK SINAVI

Çağ Üniversitesi Bölüm/Programlarında İngilizce olarak okutulan dersleri izleyebilecek düzeyde İngilizce Dil bilgisine sahip olduklarını düşünen öğrencilerin katılacakları sınavdır. Bu sınavda 100 tam not üzerinden en az 70 alan öğrenciler Hazırlık Eğitimi görmeden doğrudan kayıt yaptırdıkları Bölüm/Programlarda eğitime başlarlar. Bu sınava katılmak isteyen öğrenciler ya kayıt anında ya da internet üzerinden Yeterlik Sınavı Başvuru Formunu doldurarak süresi içinde göndererek sınava girebilirler.

Yeterlik sınavı ;

• dinlediğini anlama

• dil bilgisi

• okuduğunu anlama

• sözcük bilgisi

• yazma

bölümlerinden oluşmaktadır.

Yeterlik sınavının yazma bölümü hariç diğer bölümler çoktan seçmeli test usulü yapılmaktadır. Yazma bölümünde ise öğrencilerden verilen konulardan istedikleri birini seçip 150 sözcük civarında bir paragraf yazmaları istenmektedir. Yeterlik sınavı akademik yılbaşında ve Yarıyıl sonunda olmak üzere yılda iki kez uygulanır. Yeterlik Sınavı ilan edilen gün ve saatte yapılır ve telafisi yoktur.

  • Bu sınava daha önce form doldurarak (Ben fakülte ve bölümlerde İngilizce olarak anlatılan dersleri anlayabilecek düzeyde İngilizce bilgisine sahibim) diyerek katılmak istediklerini belirtmiş olan öğrenciler girme hakkına sahiptir.
  • Kampüse gelecek kişilerin HES KODU almaları gerekmektedir.
  • Kampüse girişte HES KODU kontrolü yapılacağından sınav başlangıç saatinde gecikmeye sebebiyet vermemek için isteyen öğrencilerin beraberinde 1 (bir) veli ile birlikte kampüse gelmeleri rica olunur.
  • Kampüs girişinde ATEŞ ÖLÇME kontrolü yapılacaktır. Ateşi yüksek çıkan veliler kampüse ALINMAYACAKLARDIR.
  • Ateşi yüksek çıkan öğrenci olursa sınav hakkı kaybolmaması için kampüse alınacak ANCAK AYRI SALONDA TEK BASINA sınava alınacaktır.
  • Kampüs girişinden itibaren öğrenciler ve beraberindeki kişiler MASKE takacaktır.
  • Sınav süresince maske takılı olacaktır ancak gerek görülmesi durumunda gözetmenler bir öğrencinin kimliğindeki fotoğrafla karşılaştırma yapabilmek için çok kısa süreliğine öğrencilerin maskesini çıkarmasını talep edebileceklerdir.
  • Gözetmenler ve görevliler de maske takacaktır.
  • Öğrenciler sınav salonlarında sosyal mesafe kuralına uygun olacak şekilde oturtulacaklardır.
  • Sınav salonları ve koridorlar dezenfekte edilerek sınavın sağlıklı bir ortamda yapılması sağlanacaktır.
  • Her sınav koridorunda dezenfektan sıvı bulundurulacaktır.
  • İsteyen öğrenciler kendi dezenfektanlarını yanlarında bulundurabileceklerdir.
  • Sınav günü kampüste kantin ve kafeteryalar hizmet VERMEYECEKTİR.
  • Öğrenciler yiyecek ve içeceklerini yanlarında getirebileceklerdir.
  • Öğrenciler sınav salonuna yanlarında su ile girebileceklerdir.
  • Sınav anında gözetmenler öğrencilerden en az 1,5 metre uzakta duracaklardır.
  • Sınav evrakının dağıtımı ve teslimi sırasında da sağlık kurallarına kesinlikle uyulacaktır.
  • Yoklama listesini her öğrenci kendi kalemi ile imzalayacaktır.
  • Sınav süresince öğrenciler arasında silgi ya da kalem alışverişi OLMAYACAKTIR.
  • Kampüs içinde öğrencileri bekleyen velilerden de sosyal mesafe kurallarına uymaları istenecektir.
  • Öğrenciler Öğrenci Kimlik Belgelerini veya kimliklerini belirleyecek bir belge göstermek zorundadır. (T.C. kimlik belgesi, sürücü belgesi vb.)
  • Sınav başlangıç saatinden en fazla 60 DAKİKA önce kampüse giriş yapılmasına izin verilecektir.

                                                     

 

                                                                                                                                                                                                                                                         Prof.Dr. Ünal AY

                                                                                                                                                                                                                                                                 REKTÖR