2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kaydı ve Kayıt Yenileme Duyurusu

Sevgili Öğrencilerimiz,

Daha önce duyurduğumuz gibi, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi “Ders Kaydı ve Kayıt Yenileme” işlemleri https://ubs.cag.edu.tr/ adresi üzerinden 25 Eylül 2020-04 Ekim 2020 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır. Kayıtlar, işlem sırası aşağıda belirtildiği şekilde tarafınızdan gerçekleştirilecektir.

  1. Tam burslu öğrencilerimiz ders kayıtlarını başka herhangi bir işleme gerek olmaksızın doğrudan yapabileceklerdir.
  2. Üniversitemiz programlarına indirimli veya ücretli olarak kayıt yapan öğrencilerimiz ise öncelikle öğrenim ücreti peşinatını https://www.cag.edu.tr/tr/mali-isler-mudurlugu-ucretler sayfamızdan öğrenip ilgili hesaba yatıracaklar, bu işlemi takiben Mali İşler Daire Başkanlığı’nca kendilerine mali onay verilecektir. Kayıt ekranı sadece mali onay almış ve tam burslu öğrenciler için açık olacaktır. Öğrencimiz tam burslu değil ve mali onay almamış ise ekrana, “Dönem peşinatını yatırdıktan sonra mali onay ile sisteme giriş yapabilirsiniz” uyarısı gelecektir.
  3. Kayıt için öğrencilerimiz sisteme kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yapacaklardır. Ön lisans ve lisans eğitim-öğretimi devam eden öğrencilerimiz var olan Kullanıcı Adı ve Şifrelerini kullanacaklardır. Önlisans ve lisans eğitim-öğretimine bu yıl başlayacak olan öğrencilerimiz için “Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası”, “Şifre: TC Kimlik Numarası” olarak belirlenmiştir. Bu şifre istenildiği takdirde değiştirilebilir.
  4. Öğrencimiz ders kayıt ekranından alacağı dersleri ve (varsa) grubunu seçip kontrollerini yaptıktan sonra “Danışman Onayına Gönder” işlemini yapacaktır.
  5. Danışman, öğrenci tarafından gönderilen ders kaydını inceledikten sonra öğrencinin seçtiği dersler doğru ise kaydı onaylayacaktır. Öğrencinin seçtiği dersler doğru değilse, sebebini de yazmak suretiyle ders kaydını öğrenciye geri gönderecektir. Öğrenci tarafından düzeltilen ders kaydı yeniden danışman onayına gönderilecektir. Dersler doğru ise Danışman tarafından onaylanacaktır.
  6. Ders kaydı tamamlanan öğrencilerimiz kayıtlandıkları dersleri otomasyon sistemi üzerinden kontrol etmekle yükümlüdür.

 

Prof.Dr. Ünal AY

      REKTÖR