Erasmus+

“ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu” kapsamında, bölge üniversiteleri ile Ticaret ve Sanayi Odalarının üyelerinin de desteğini alarak staj faaliyetini gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Staj konsorsiyumunun hedeflerinden biri AB 2020 hedeflerinden biri olan mobil uygulama ağırlıklı bilgi paylaşımı ışığında öğrenciler yetiştirmek ve yetiştirilen öğrencilerin sanayi ve yükseköğretim kurumları arasında işbirliği geliştirilmesinde kazandıkları tecrübeyle yenilikçi düşünce ve AR-GE çalışmalarında yer almasına katkıda bulunmaktır.

Konsorsiyum ortakları :

• Çağ Üniversitesi
  • Çukurova Üniversitesi
  • K.Sütçü İmam Üniversitesi
  • Mersin Üniversitesi
  • Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
  • Toros Üniversitesi
  • Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
  • Adana Sanayi Odası
  • Mersin Ticaret ve Sanayi Odası

Dünyada genel kabul gören konseptlerden bir tanesi de bölgesel güç oluşturma yönündedir. Doğu Akdeniz Bölgesi de eğitim ve sanayi alanlarında bu tip potansiyele sahip önemli bir bölgedir. Ortakların seçiminde dikkate alınan temel husus; ortakların eğitim,  teknoloji ve sanayide uzun yıllardır edinilmiş tecrübelere sahip olmasıdır. Bu konsorsiyumla, varolan üniversitelerin ulusal ve uluslararası düzeydeki deneyimleri ile firmaların ulusal ve uluslararası deneyimleri birleştirilerek eğitim kurumları ve sanayi kuruluşlarının bir araya getirilmesi sağlanmış olacaktır.