TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINDA KESİN KAYITLARDA ALES PUANI KALDIRILDI

T.C. Resmi Gazete’ nin 11 Kasım 2012 Tarih ve 28464 No' lu Sayısında, " Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına öğrenci kabulünde ALES notu getirme şartı ve ALES taban puanı Üniversite Senatolarınca belirlenir "hükmü uyarınca ve T.C. Çağ Üniversitesi Senato Kararı 2012/ 17 – 4 – 12.12.2012 Uyarınca:

a)  Kayıt esnasında Tezsiz Yüksek Lisans Programları için ALES notu istenmeyecektir. Sadece ücretler için burs kazanmak üzere istenilmektedir.

b)   Tezsiz Yüksek Lisans Programın’ dan, Tezli Yüksek Lisans Programı’ na geçmek isteyen öğrenciler olur ise ALES notu gerekli olup, herhangi bir ALES puan türünden en az 55,000 – üstü bir puan almış olmak şartıyla geçebilirler.

c)  Tezsiz Yüksek Lisans Programına kayıtlı öğrenciler Çağ Üniversitesinin Yüksek Lisans Programlarına kayıtlıöğrencilerine tanıdığı burs hakkından faydalanmak isterlerse, dönemlere ait burs oranlarına karşılık gelen herhangi bir ALES puan türünden yeterli olan puanlarıgetirmek şartıyla uygulanmakta olan burslardan kalan dönemleri için faydalanabilirler. Uygulanacak burs oranı ALES notuna göre belirlenecektir. Uygulanmakta olan burs oranlarını incelemek için lütfen (YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINDA BURS OLANAKLARI ) linkini tıklayınız.