LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KESİN KAYITLAR İÇİN BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Değerli Öğrenciler,

2020-2021 Güz Dönemi Lisansüstü programlara kesin kayıtlanma işlemleri aşağıda belirtildiği gibi gerçekleşecektir.

2020-2021 Güz Dönemi Lisansüstü programlara kesin kayıtların kayıt işlemleri online olarak 25-30 EYLÜL 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıtlanma işlem sırası aşağıda belirtildiği şekilde gerçekleştirilecektir.

1. 2020-2021 Güz Dönemi Lisansüstü programlara tam burslu yerleşen öğrenciler kayıtlarını doğrudan yapabileceklerdir. Enstitümüz programlarına indirimli veya ücretli yerleşen öğrencilerimiz ise öncelikle öğrenim ücreti peşinatını https://www.cag.edu.tr/tr/mali-isler-mudurlugu-ucretler sayfamızdan öğrenip ilgili hesaba yatıracaklar, bu işlemi takiben Mali İşler Dairesi Başkanlığı’nca kendilerine mali onay verilecektir. Kayıt ekranı sadece mali onay almış ve tam burslu öğrenciler için açık olacaktır.
  2. Kayıt için öğrenciler sisteme http://ubs.cag.edu.tr/enstitukayit  Kimlik Numarası, Doğum tarihi ve Güvenlik Kodu ile giriş yapacaklardır. Öğrenci tam burslu değil ve mali onay almamış ise ekrana, “Dönem peşinatını yatırdıktan sonra mali onay ile sisteme giriş yapabilirsiniz” uyarısı gelecektir.
  3. Kayıt ekranından istenen bilgilerin eksiksiz ve doğru olarak doldurmak zorundadır. Öğrencinin eğitim hayatı boyunca kullanılacak bu bilgilerin doldurulmasında gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz.
  4. Kayıt için gerekli belgeleri taranmış (PDF)  şekli ile her bir belgenin ismine adınız, soyadınız ve belgenin ismi ile (örn: İsim- Soyadı ALES belgesi gibi) yüklemeniz gerekmektedir. Fotoğraf veya ekran görüntüsü olarak yapılan yüklemeler eksik evrak olarak değerlendirilecektir. Yüklenecek belgeler;
  • Dekont - Zorunlu (Tam Burslu haricinde),
  • Diploma/Mezuniyet Belgesi (ön/arka),
  • Onaylı Lisans Transkript Belgesi (Tüm sayfaları)
  • Nüfus cüzdanı (ön/arka) ,
  • Geçerliliği olan ALES belgesi (Kasım 2015 ve sonrası) ,
  • Biyometrik Vesikalık Fotoğraf,
  • Askerlik Durum Belgesi,
  • İkâmetgah belgesi (E- Devletten alınabilir)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E- Devletten alınabilir)
  • Barkodlu Lisans Mezuniyet Durum Belgesi (E- Devletten alınacak)
  • Diploması Yurt Dışından olanların YÖK Denklik Belgesi
  • Aday engelli ise “Engelli Durum Raporu” ,
  • Doktora programına başvuran adaylar için yukarıda belirtilen belgelere ilave olarak Yüksek Lisans diplomasının veya geçici mezuniyet belgesinin taranmış hali
  • Doktora programına başvuran adaylar için yukarıda belirtilen belgelere ilave olarak Yüksek Lisans Transkript belgesinin taranmış hali
  • Doktora programına başvuran adaylar için yukarıda belirtilen belgelere ilave olarak 1 Adet Dil sınav sonuç belgesi
  • Doktora programına başvuran adaylar için yukarıda belirtilen belgelere ilave olarak 1 adet    E- Devlet Yüksek Lisans Mezuniyet Durum Belgesi
  • Sistemde kayıtlı olan Lisansüstü Programlarda Başka Bir Üniversitede Kaydının Olmadığına dair Dilekçe Örneğini  bilgisayar ortamında doldurup, çıktı alınıp, imzalayarak tekrar taratılarak yüklenilmesi

5.Kayıt ekranındaki belgelerin tamamı zorunlu olup, belgeleri yüklemeden “Kaydı Tamamla” işlemini yapamayacağınızı bilgilerinize sunarız.

​​​​​​​6.01-04 Ekim 2020 tarihleri arasında ise Sistemden online olarak ders seçimi yapılacaktır. Ders Seçimi ile ilgili detaylı bilgilendirme Sosyal Bilimler Enstitüsü Duyurular bölümü (https://www.cag.edu.tr/tr/sosyal-bilimler-enstitusu-ders-asamasi/duyurular/2017-2018-bahar-doneminde-lisansustu-programlarda-verilecek-olan-derslerin-sinif-planlari-hakkinda)  linkinde yayımlanmaktadır.

SOBE Müdürlüğü