DOKTORA VE TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARINDA BURS OLANAKLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

T.C. ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI İLE ALINMIŞ OLAN EN SON BURS ORANLARI

Çağ Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki Doktora ve Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına başvuracak adaylara, geçerli ALES puanlarına göre yüzde 25 burs, yüzde 50 burs veya yüzde 75 burs uygulanmakla birlikte; kendi Çağ Üniversitesi Lisans mezunlarına ise yüzde 50  oranında burs veriyor.

Kazanılan burslar tezli/tezsiz yüksek lisans programlarında 2 yıl/4 dönemi kapsamakta olup, doktora programlarında ise 4 yıl/8 dönemi kapsamaktadır.

Buna göre Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde açılmış ve eğitime devam edecek olan İşletme Yönetimi Tezli/Tezsiz, Sağlık Kurumları Yönetimi Tezli/Tezsiz, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Tezli/Tezsiz, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Tezli/Tezsiz, Kamu Hukuku Tezli/Tezsiz, Özel Hukuk Tezli/Tezsiz, Psikoloji Tezli/Tezsiz, İngiliz Dili Eğitimi Tezli ile Türk Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programları ile İşletme Yönetimi Doktora Programı ve İngiliz Dili Eğitimi Doktora Programına başvuracak adaylar, geçerli olan ALES' ten herhangi bir puan türünden en az 60,000 - 64.999 arasında puan alanlara % 25 burs, 65,000 - 79,999 arasında puan alanlara % 50 burs ve 80,000 - üzeri arasında puan alanlar da % 75 burs almaya hak kazanmaktadır.

Ayrıca her bir tezli yüksek lisans, doktora programlarında azami 2 öğrenciye eğitimleri süresi boyunca % 100 Burs verilecektir. % 100 Bursu kazanabilmenin şartı ise ön alım koşuluna göre geçerli bir ALES’ ten herhangi bir puan türünden en yüksek puanı almış olan 2 öğrenci şeklinde belirlenecektir.

Bunun yanı sıra, Çağ Üniversitesi lisans programlarından mezun olanlara  İşletme Yönetimi Tezli/Tezsiz, Sağlık Kurumları Yönetimi Tezli/Tezsiz, Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme Tezli/Tezsiz, Uluslararası Ticaret ve Pazarlama Tezli/Tezsiz, Kamu Hukuku Tezli/Tezsiz, Özel Hukuk Tezli/Tezsiz, Psikoloji Tezli/Tezsiz, İngiliz Dili Eğitimi Tezli ile Türk Dili ve Edebiyatı Tezli  Yüksek Lisans Programlarına başvuranlarada burs olanağı sunulmaktadır. Bu Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına başvuran Çağ Üniversitesi lisans programı mezunları; genel başvuru koşullarını karşılamaları halinde (ALES' ten herhangi bir puan türünden en az 55,000 - 79,999 arasında puan alanlar)  % 50 burs kazanmakta iken ALES sınavına yeniden girmek suretiyle ALES puanlarından herhangi birinden en az 80,000 – üstü olanlar ise % 75 burs elde edebileceklerdir.