2021-2022 GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA YEDEK LİSTEDEN KESİN KAYITLARIN KAYIT İŞLEMLERİNİN ONLİNE OLARAK YAPILMASI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Değerli Öğrenciler,

2021-2022 Güz Dönemi Lisansüstü programlara yedek listeden kesin kayıtların kayıt işlemleri online olarak sistemin açılmasıyla 04–05 Ekim 2021 tarihleri arasında saat 17:00'ye kadar yapılacaktır. Kayıtlanma işlem sırası aşağıda belirtildiği şekilde gerçekleştirilecektir.

1. 2021-2022 Güz Dönemi Lisansüstü programlara tam burslu yerleşen öğrenciler kayıtlarını doğrudan yapabileceklerdir. Enstitümüz programlarına indirimli veya ücretli yerleşen öğrencilerimiz ise öncelikle öğrenim ücreti peşinatını https://www.cag.edu.tr/tr/mali-isler-mudurlugu-ucretler sayfamızdan öğrenip ilgili hesaba yatıracaklar, bu işlemi takiben Mali İşler Dairesi Başkanlığı’nca kendilerine mali onay verilecektir. Kayıt ekranı sadece mali onay almış ve tam burslu  öğrenciler için açık olacaktır.
  2. Kayıt için öğrenciler    sisteme https://ubs.cag.edu.tr/ais/academicprogram/newstudentrecordinstitute/login.aspx  Kimlik Numarası, Doğum tarihi ve Güvenlik Kodu ile giriş yapacaklardır. Öğrenci tam burslu değil ve mali onay almamış ise ekrana, “Dönem peşinatını yatırdıktan sonra mali onay ile sisteme giriş yapabilirsiniz” uyarısı gelecektir.
  3. Kayıt ekranından istenen bilgilerin eksiksiz ve doğru olarak doldurmak zorundadır. Öğrencinin eğitim süresince kullanılacak bu bilgilerin doldurulmasında gerekli hassasiyetin gösterileceğine inanıyoruz.
  4. Kayıt için gerekli belgeleri taranmış (PDF)  şekli ile her bir belgenin ismine adınız, soyadınız ve belgenin ismi ile (örn: Ad- Soyad ALES belgesi gibi) yüklemeniz gerekmektedir. Fotoğraf veya ekran görüntüsü olarak yapılan yüklemeler eksik evrak olarak değerlendirilecektir. Yüklenecek belgeler;
  • Dekont - Zorunlu (Tam Burslu haricinde),
  • Lisans Diploma /Mezuniyet Belgesi (ön/arka),
  • Onaylı Lisans Transkript Belgesi (Tüm sayfaları)
  • Nüfus cüzdanı (ön/arka) ,
  • Geçerliliği olan ALES belgesi (Kasım 2016 ve sonrası) ,
  • Vesikalık Fotoğraf,
  • Askerlik Durum Belgesi,
  • İkâmetgah belgesi (E- Devletten alınabilir)
  • Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (E- Devletten alınabilir)
  • Barkodlu Lisans Mezuniyet Durum Belgesi (E- Devletten alınacak)
  • Diploması Yurt Dışından olanların YÖK Denklik Belgesi
  • Aday engelli ise “Engelli Durum Raporu” ,
  • Sistemde kayıtlı olan Lisansüstü Programlarda Başka Bir Üniversitede Kaydının Olmadığına dair Dilekçe Örneğini  bilgisayar ortamında doldurup, çıktı alınıp, imzalı halinin yüklenmesi

• Yukarıdaki belgelere ek olarak;
  • Tezli Yüksek Lisans Diploma (ön/arka) (Doktora programlarına kayıt yaptıracak adaylar)
  • Tezli Yüksek Lisans E-Devlet Mezuniyet Belgesi (Doktora programlarına kayıt yaptıracak adaylar)
  • Onaylı Yüksek Lisans Transkript Belgesi (Tüm sayfaları) (Doktora programlarına kayıt yaptıracak adaylar)
  • Yabancı Dil Belgesi (Kasım 2016 ve sonrası) (Doktora programlarına kayıt yaptıracak adaylar)

5. Kayıt ekranındaki belgelerin tamamı zorunlu olup, belgeleri yüklemeden “Kaydı Tamamla” işlemini yapamayacağınızı bilgilerinize sunarız.

6. 04-05 Ekim 2021 tarihleri arasında saat 17:00'ye kadar da Öğrenci otomasyon sisteminden online olarak ders seçimi yapılacaktır. Ders Seçimi ile ilgili detaylı bilgilendirmelere ulaşmak için (LÜTFEN BURAYI TIKLAYINIZ.)

SOBE Müdürlüğü