REKTÖRÜN MESAJI

ÇAĞ Ailesinin Değerli Mensupları;

Sevgili Arkadaşlarım, Kıymetli Öğrenci ve Ailelerimiz

Hepinizin yakından takip ettiği küresel bir pandemi vakasıyla yüz yüzeyiz. Akademi dünyası olarak biz de bu durumdan fazlasıyla etkileniyoruz.

Üç haftalık eğitime ara kararının daha fazla uzatılıp uzatılmayacağını şu anda bilemiyoruz ancak YÖK'ün tanıdığı insiyatif ve yetki dâhilinde eğitimimizi aksatmadan dijital ortamda devam ettirmek yolunda plânlamalarımıza devam ediyoruz. Tüm ihtimâllere karşı hazırlıklıyız.

Bu kapsamda, yokluğunuzda 19-20 Mart 2020 tarihinde ilgili kurullarımızı topladık, eğitime ara kararı nedeniyle herhangi bir aksaklık yaşamamak içinortak akılla Lisans, Ön ve Yüksek Lisans programlarımızdaki yol haritamızı belirledik ve bunu YÖK’e bildirdik.

YÖK’le ortak dersler ve diğer idari konularda koordinasyonu müteakip, 06.04.2020 tarihinde eksik kalan ara sınavlarımızı yaparak uzaktan eğitim sürecine başlama yönündeki planlama çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yapılan plânlamanın detaylarını bir uygulama rehberiyle 24.03.2020 tarihinden itibaren sizinle paylaşmaya başlayacağız. Sizi sık sık bilgilendireceğiz.

Bazı aksaklıklar olacak olsa da bunları birlikte telâfi ederek dayanışma ve yardımlaşma bilincimizle tüm zorlukların üstesinden geleceğimizi biliyoruz.

Her zamankinden daha çok çalışmak ve anlayış birlikteliği içinde olmak gerektiğinin farkındayız.

Pandemi; bağışıklık sistemimizi güçlü tutmamızı, Sağlık Bakanlığının direktiflerine ve yayımlanan kurallara uymamızı ve bazı yaşam alışkanlıklarımızdan vazgeçmemizi gerektiriyor.

Unutmayın, kendimiz ve sevdiklerimizi korumakla yükümlüyüz.

Sevgili Çağ’lılar çevrenizdeki arkadaşlarınızı da bilinçlendirmeye devam edin. Evlerinizde kalın, pozitif olun, zamanı iyi değerlendirin, okuyun, zorlukları fırsata çevirebileceğimiz bilinciyle, içinizdeki ışıkla çevrenizi aydınlatın. Karamsarlığa mahal yok. Bu kuşkusuz büyük bir sorumluluk, ama sizlere inanıyoruz,

Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.

Prof. Dr. Ünal AY