LİSANS ÖĞRENCİLERİNE %50 ÇAĞ BURSU

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

(Çağ Üniversitesi Lisans 4. Sınıf Öğrencileri için)

Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları (YL)

İşletme Yönetimi

Özel Hukuk**

Kamu Hukuku**

Psikoloji

Türk Dili ve Edebiyatı

Tezli Yüksek Lisans

İngiliz Dili Eğitimi *

Tezli Yüksek Lisans

İngiliz Dili Eğitimi *

Doktora

İşletme Yönetimi

Doktora

Uluslararası İlişkiler ve Küreselleşme

Uluslararası Ticaret ve Pazarlama

Sağlık Kurumları Yönetimi

Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans

• (*) Bu programa sadece alan mezunları İngilizce Öğretmenliği Bölümü, İngilizce Dil Bilimi Bölümü, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü, İngilizce Mütercimlik - Tercümanlık Bölümleriyle  ilgili 4 (dört) yıllık Lisans Programı diplomaları başvurabilirler.

• (**)Özel Hukuk ile Kamu Hukuku Tezli / Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına başvuru için hukuk  lisans mezunu olmak gerekmektedir.

Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları (YL) Katılım Şartları  Hakkında Bilgiler:

• Çağ Üniversitesi son sınıfta (4.Sınıfında) halen okumakta olanlar tezli/tezsiz yüksek lisans programlarına özel öğrenci statüsünde ders kaydı yaptırabilirler.
  • Çağ Üniversitesi Lisans Öğrencilerinin Özel Öğrenci Statülü olarak Çağ Üniversitesi Yüksek Lisans Programlarından ders almak için başvuran öğrencilerin öncelikli olarak aşağıdaki şartları sağlaması gerekir: (Çağ Üniversitesi 2012/17-4-12.12.2012 tarihli Senato kararı uyarınca)
  • En az Çağ Üniversitesi 4.sınıf Lisans öğrencisi olması ile lisans kaydının yenilenmiş olması,
  • Önceki dönemlerden sorumlu olduğu (NA, FF ve FD notu alınmış olan) ders olmaması,
  • Genel Not Otalamasının 2.00 veya üstünde olması,
  • Yukarıda belirtilen şartları sağladığına dair kayıtlı olduğu Lisans Bölümü Başkanlığı'nın yada Dekanlığından ONAY yazısı.
  • Tezsiz YL programlarda ALES şartı aranmamaktadır.
  • Tezli YL Programlarda ise ALES’ ten herhangi bir puan türünden en az 55,000 puan gerekmektedir. ALES sonuçları gerekmektedir

Lisans Programları (YL)  Başarı Bursu Hakkında Bilgiler:

Tüm YL programlarında ALES puanına göre aşağıda belirtilen şekilde Başarı Bursu uygulanmaktadır:

60,000 – 64,999 arası puan alanlara

% 25 burs

65,000 – 79,999 arası puan alanlara

% 50 burs

80,000 – üstü puan alanlara

% 75 burs

• Yüksek Lisans Programlarında mevcut bir bursu kazanan öğrencilerimizin kayıt tarihlerinden itibaren 2 yıl ( 4 dönem) içerisinde ikinci bir ALES sınavından daha yüksek puan alındığı taktirde  bir sonraki kayıt yenilemelerinde bu yeni ALES puanına göre Başarı Bursu uygulanmaktadır.

• Mersin ve Adana’ dan geliş ve gidişler için ücretsiz servis hizmeti sağlanmaktadır.

• 2018/2019 Eğitim – Öğretim yılı Bahar dönemi ön kayıt olmaksızın kesin kayıtlarımız 02 Ocak 2019 tarihinden itibaren başlamış ve 15 Şubat ayına kadar devam edecektir. Derslerin başlaması ise 18 Şubat 2019 tarihinden itibaren Çağ üniversitesi Kampüsünde yapılmak üzere planlanmıştır.

• Yüksek lisans öğrencileri ERASMUS programından yararlanarak yurtdışına Eğitim amaçlı gidebilirler. Gönderilebilmesi için gerekli olan kriterleri sağlamaları gerekmektedir. ERASMUS programı ile yurt dışına gitmek isteyen yüksek lisans programı öğrencilerimizin başvuru tarihleri yılda bir kez olmak üzere OCAK döneminde yapılmaktadır. Dil sınavı ise ŞUBAT ayında başvuruların bitiminden sonra yapılmaktadır

• Yüksek Lisans Programları ile ilgili olarak başvuru, kayıt koşulları, programın başlama tarihi, ders günleri ve saatleri, ders içerikleri, ders verecek öğretim elemanları gibi bir çok konuda geniş bilgiye sahip olmak istiyorsanız hafta içi her gün 08:30 - 17:00 arası telefon ve e-mail yoluyla Çağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç. Dr. Murat KOÇ, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim İNAN’ a ve Enstitü Sekreterlerimiz Aycan KOL, Senay DEMİR’ e aşağıdaki mail adreslerinden ulaşabilirsiniz: