ÇAĞ’DA SİBER GÜVENLİK SEMİNERİ

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi tarafından “Siber Güvenlik” semineri düzenlendi. Bilgi İşlem Müdürümüz Öğr.Gör.Taylan TUTKUNCA ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Biriminden Kürşat Buğra BİLGİN’in konuşmacı olarak yer aldıkları etkinlikte çok önemli bilgiler verildi.  Seminerde;  Son 10 yıllık süreçte teknolojik altyapının gelişmesi ile birlikte tüm sistemler de IP tabanlı hale gelmesi ve kullanılan altyapı sistemlerinin ulusal ve uluslararası alanda birbiri ile bağlantılı olması ve bilgi transferindeki yenilikler, bilginin korunmasını ve güvenli şekilde taşınmasını -iletilmesini- gerekli kılındığı üzerinde duruldu. TUTKUNCA konuşmasında “2025 yılına geldiğimizde internet tabanlı nesnelerin sayısının 100 milyar olacağı düşünülmektedir. Bu anlamda bilgi teknolojilerinin kullanımı daha da önem kazanacaktır. Çağımızda ülkelerin ve milletlerin zenginliği, bilgiyi kullanabilme, değiştirme ve yeniden yaratma gücü ile ölçülmektedir. Bilgiyi toplayarak dönüştürebilen, bilgi yaratabilen insan gücü sayısı ve siber savaşların geleceğe  yön verecek unsurlardan bir tanesi olacağı sonucu kaçınılmazdır. Bu ilerleyen süreçte siber güvenlik ve uygulamalar konusunda toplumsal farkındalığımızı artırmamız, bir takım güvenlik önlemlerini uygulamamız  kısaca dijital dönüşüm sürecine adapte olmamız oldukça önemlidir” dedi.