Çağ Üniversitesi Ev Sahipliğinde, Hukuk Klinikleri ve Ticaret Bakanlığı Tarafından Düzenlenen “Tüketici İşlemleri Konusunda Bilmediğimiz Haklarımız” Konferansı Gerçekleşti.

27 Kasım 2019 tarihinde ve Çağ Üniversitesi ev sahipliğinde, T.C. Ticaret Bakanlığının yürüttüğü Avrupa Birliği projesi olan “Tüketicinin Korunmasının Güçlendirilmesi Teknik Destek Projesi” ile Üniversitemizin yürüttüğü “Hukuk Klinikleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Vasıtasıyla Öğrencileri Uygulamayla Buluşturma ve Topluma Katkı Projesi” kapsamında, “Tüketici İşlemleri Konusunda Bilmediğimiz Haklarımız” Konferansı gerçekleştirildi.

Bölgemizdeki Adana ve Mersin Baroları ile İl Ticaret Müdürlükleri ve Tüketici Derneklerinin de desteği ile yapılan konferansta, Adana İl Ticaret Müdürü Adnan EKİZ ve Mersin İl Ticaret Müdürü Hacı Akif  YILDIZ, Tüketiciyi Koruma ve Dayanışma Birliği Derneği (TÜKO-BİR) Adana Şube Başkanı Av. Rümeysa ÖZKALE ve yönetim kurulu üyelerinden Av. Tamara KAVTARADZE de olmak üzere pek çok katılımcı bir araya geldi.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal AY ve Ticaret Bakanlığı Destek Hizmetleri Eğitim ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Dr. Yakup GÜZEL’in açılış konuşmalarıyla başlayan konferans iki oturum yapıldı.

TÜKO-BİR Genel Başkanı ve Reklam Kurulu Üyesi Prof. Dr. M. Hamil NAZİK’in oturum başkanlığında ve Ticaret Uzmanları Kutlu KÖYCÜ, Muhittin YILDIRIM ve Cansel ŞAHİN’in sunumlarıyla gerçekleşen ilk oturumda öncelikle, Kutlu KÖYCÜ tarafından “Tüketicinin Korunması Teknik Destek Projesi” hakkında bilgi verildi. “Aldatıcı Reklam” konusunda izletilen videolar ile birlikte örnekleyici şekilde bilgilendirmede bulunan Muhittin YILDIRIM’dan sonra Cansel ŞAHİN “Tüketici Hakem Heyetleri Sistemi” hakkındaki sunumunu gerçekleştirdi. Ardından, soru-cevap ile ilk oturum sona erdi.

Doç. Dr. Nihat TAŞDELEN’in başkanlığında yapılan ikinci oturumda ise Ticaret Uzmanları; Özden YAVAŞ’ın “Mesafeli Satışlar” ve Damla Yeşeren ARAFAL’ın “Piyasa Gözetimi ve Denetimi” başlıklı sunumlarının ardından, program soru-cevaplarla sona erdi. Adana ve Mersin’den çok sayıda ilgililer ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, tüketicilerin bilinçlendirmesi konusunda önemli bir eksikliği giderdi.