Hazırlık Okuyacak Yeni Kayıt Öğrencilerinin Dikkatine

3. Maddesi uyarınca yapılması gereken sınavlarla ilgili

1- YETERLİK SINAVI

10 EYLÜL 2019 SALI SAAT 10:00

Çağ Üniversitesi Bölüm/Programlarında İngilizce olarak okutulan dersleri izleyebilecek düzeyde İngilizce Dil bilgisine sahip olduklarını düşünen öğrencilerin katılacakları sınavdır. Bu sınavda 100 tam not üzerinden en az 70 alan öğrenciler Hazırlık Eğitimi görmeden doğrudan kayıt yaptırdıkları Bölüm/Programlarda eğitime başlarlar. Bu sınava katılmak isteyen öğrenciler kayıt anında kendilerine verilecek bir formu doldurup imzalayarak kayıt bürosuna teslim edeceklerdir. (FORM 2)

Yeterlik sınavı ;

- dinlediğini anlama

- dil bilgisi

- okuduğunu anlama

- sözcük bilgisi

- yazma

bölümlerinden oluşmaktadır.

Yeterlik sınavının yazma bölümü hariç diğer bölümler çoktan seçmeli test usulü yapılmaktadır. Yazma bölümünde ise öğrencilerden verilen konulardan istedikleri birini seçip 200 sözcük civarında bir kompozisyon yazmaları istenmektedir.

2-  DÜZEY BELİRLEME SINAVI

12 EYLÜL 2019 PERŞEMBE SAAT 10:00

Yeterlik sınavına girmeyen yada girip başarılı olamayan TÜM öğrencilerin katılmak ZORUNDA oldukları sınavdır. Bu sınavda geçmek yada kalmak söz konusu değildir. Öğrenciler bu sınavda aldıkları puanlara göre gruplandırılarak İngilizce Hazırlık Eğitimine başlayacaklardır.

Not:  Her iki sınavda da öğrenciler kayıt anında kendilerine verilen fotoğraflı öğrenci
belgesini sınav görevlilerine göstermek zorundadır.

KİTAP: Hazırlık Öğrencilerinin bir yıllık hazırlık eğitimi süresince okuyacakları kitaplar set halinde paketlenmiş olarak 16 Eylül Pazartesi gününden itibaren Bilgi ve Teknoloji Merkezi binasındaki kitap reyonunda satışa sunulacaktır.