Erasmus+ Staj Hareketliliği 2019-2020 Proje Yılları Bütçesi ile EK Başvuru Duyurusu

Erasmus+ Staj Hareketliliği

2019-2020 Proje Yılları Bütçesi ile EK Başvuru Duyurusu

ÇukurovaMed Staj Konsorsiyumu kapsamında 2020 Proje Yılı EK Staj Başvurusu Duyurusu

05.06.2021 TARİHİNDE ERASMUS DİL SINAVINA GİREN ÖĞRENCİLER İÇİNDİR

Başvuru linki duyurunun en alt kısmında yer almaktadır. Lütfen başvurunuzu yapmadan önce duyuruyu DİKKATLİCE okuyunuz.

Başvurular;    14.06.2021 tarihinde başlayıp,  17.06.2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

ÖNEMLİ: Kabul Belgesi olmadan başvuru yapılabilir. Ancak Kabul Belgesi olmadan başvuru yapan öğrencilerin yararlanıcı olma durumu Kabul Belgesi Teslim etme tarihlerine göre değerlendirilecek ve bu öğrenciler her bölüme eşit hak verilmek suretiyle Erasmus puanına göre sıralanacaktır.

• Başvuru esnasında ya da öncesinde staj Kabul mektubu sunan öğrenciye +10 puan uygulaması yapılır. Fonların etkin kullanımı ve seçildikten sonra uygun staj yeri bulunamaması sebebiyle feragatlerin engellenmesine yönelik bir tedbir olarak öğrenci seçilmeden önce staj yapılacak işletmeden kabul alınması Uygulama El Kitabı hükümlerine göre ek puanla desteklenir.

MEZUN OLMADAN ÖNCE BAŞVURU YAPMIŞ OLAN ÖĞRENCİLER MEZUN OLDUKTAN SONRA 12 AY İÇİNDE PROJE SÜRESİ DAHİLİNDE STAJ HAREKETLİLİĞİNDEN YARARLANABİLİRLER.

• Staj faaliyeti, öğrencinin öğrencisi olduğu mesleki eğitim alanında uygulamalı iş deneyimi elde etmesidir. Staj faaliyetinin, öğrencinin diploma programı için zorunlu olması beklenmez. Ancak staj yapılacak ekonomik sektör, öğrencinin mevcut mesleki eğitim programı ile ilgili bir sektör olmalıdır
  • gmail uzantılı ve isim soyisim barındıran e-mail adresi almanız tavsiye edilir. Lütfen rumuz kullandığınız e-mail adresinizle başvuru yapmayınız.
  •  Başvuru için gerekli genel not ortalamalarının ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00 veya 72 /100, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2.50/4.00 veya 75/100 olmalıdır. Yüksek lisans ve doktora düzeyinde ilk dönem başvuran ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda transkripti oluşmamış öğrenciler için bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu kullanılır.
  • Staj Hareketliliği süresi minimum 2 aydır. Bu süre mücbir sebepler dışında azaltılamaz. Hareketliliğin asgari sürenin altında olması durumunda söz konusu hareketlilik için hibe ödemesi yapılmaz, öğrenci sıfır hibeli öğrenci olarak rapor edilir.
  • Kabul mektubunuzdaki staj sürenizin revizyonu / kısaltılması istenebilir.  Uluslararası Ofis bu konuda mevcut hibeye göre karar verecektir.
  • Başvuru yapan öğrencilerin güncel transkriptlerini kullanması ve sisteme yüklemesi zorunludur.
  • Öğrencinin not ortalamasının başvuru aşamasında asgari şartları sağlaması gerekir. Not ortalamasının tespitinde öğrencinin almış olduğu en son transkript kullanılır.
  • İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma durumunda öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne -10 puan azaltma uygulanır. Eğer 2 hareketlilik türüne de başvurduysanız, hangisinden -10 puan düşüleceğini ilgili seçeneği işaretleyerek belirtiniz. Sadece tek bir hareketlilik türüne başvurduysanız sadece o seçeneği işaretleyiniz.
  • Program ülkeleri arasında öğrenim ve staj hareketliliği için öğrencilere gidiş-dönüş seyahatleri için ayrıca destek verilmemektedir.
  • Seçildiği halde Erasmus hareketliliğine katılmaktan vazgeçen öğrencilerin  feragat bildirim süresi  dâhilinde feragat bildiriminde bulunmamaları halinde, bu öğrencilerin daha sonraki herhangi bir Erasmus hareketliliği başvurusunda “-10 puan” düşürülecektir.
  • Staj hareketliliği için TAHMİNİ  kontenjan sayısı 7 olarak belirlenmiştir.

ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.