Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği 2019-2020 Proje Yılları Bütçesi ile EK Başvuru Duyurusu

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği

2019-2020 Proje Yılları Bütçesi ile EK Başvuru Duyurusu

05.06.2021 TARİHİNDE ERASMUS DİL SINAVINA GİREN ÖĞRENCİLER İÇİNDİR.

Başvurular;  14.06.2021 tarihinde başlayıp,  17.06.2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

• gmail uzantılı ve isim soyisim barındıran email adresi almanız tavsiye edilir. Lütfen rumuz kullandığınız email adresinizle başvuru yapmayınız.
  • Başvuru linki duyurunun en alt kısmında yer almaktadır. Lütfen başvurunuzu yapmadan önce duyuruyu DİKKATLİCE okuyunuz.
  •  Başvuru için gerekli genel not ortalamalarının ön lisans ve lisans öğrencileri için en az 2.20/4.00 veya 72 /100, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2.50/4.00 veya 75/100 olmalıdır. Yüksek lisans ve doktora düzeyinde ilk dönem başvuran ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda transkripti oluşmamış öğrenciler için bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu kullanılır.
  • Başvuru yapan öğrencilerin güncel transkriptlerini kullanması ve sisteme yüklemesi zorunludur.

Başvuru ile ilgili ÖNEMLİ hususlar:

Başvurunuzu yaparken eğitim-öğretim kademenizi (ön lisans/lisans/yüksek lisans/doktora) doğru işaretleyiniz.

Öğrenim Hareketliliği kontenjanlarıyla ilgili olarak: Eğitim kademenize (ön lisans/lisans/yüksek lisans/doktora) uygun olan ikili anlaşma mevcut değil ise;  Erasmus Dil Sınavından geçerli not almanız ev sahibi bir kuruma yerleştirilme garantisi vermez. Eğitim kademenize (ön lisans/ lisans/yüksek lisans/doktora) uygun olan ikili anlaşma olmaması halinde lütfen ilgili bölüm koordinatörü ile iletişime geçiniz.

•  Öğrenim hareketliliği süresi en az 3 aydır. Bu süre mücbir sebepler dışında azaltılamaz. Hareketliliğin asgari sürenin altında olması durumunda söz konusu hareketlilik için hibe ödemesi yapılmaz, ödeme yapılmış ise geri alınır ve öğrenci sıfır hibeli olarak rapor edilir.
  • İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma durumunda öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne -10 puan azaltma uygulanır. Başvuru formunda bu hususla ilgili seçenek bulunmaktadır. Eğer 2 hareketlilik türüne de başvurduysanız, hangisinden -10 puan düşüleceğini ilgili seçeneği işaretleyerek belirtiniz. Sadece tek bir hareketlilik türüne başvurduysanız sadece o seçeneği işaretleyiniz.
  • Öğrencinin not ortalamasının başvuru aşamasında asgari şartları sağlaması gerekir. Not ortalamasının tespitinde öğrencinin almış olduğu en son transkript kullanılır.
  • Program ülkeleri arasında öğrenim ve staj hareketliliği için öğrencilere gidiş-dönüş seyahatleri için ayrıca destek verilmemektedir.
  • Seçildiği halde Erasmus hareketliliğine katılmaktan vazgeçen öğrencilerin  feragat bildirim süresi  dâhilinde feragat bildiriminde bulunmamaları halinde, bu öğrencilerin daha sonraki herhangi bir Erasmus hareketliliği başvurusunda “-10 puan” düşürülecektir.

• TAHMİNİ KONTENJANLAR* :

Kontenjan Sayısı

Hukuk Fakültesi

3

Psikoloji

İngilizce Öğretmenliği

İngilizce Mütercim Tercümanlık

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

2

Uluslararası İlişkiler

Uluslararası Finans ve Bankacılık

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Meslek Yüksek Okulu

1

*Türk Dili ve Edebiyatı, Meslek Yüksekokulu'nun Dış Ticaret bölümü dışında kalan diğer bölümleri için 2020 proje yılı bütçesi kullanılarak hareketlilik yapılabilecek anlaşmalı kurum bulunmamaktadır.

ERASMUS+ ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.