Erasmus+ KA107 Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği Başvuru İlanı

2019-1-TR01-KA107-069996 PROJELERİ KAPSAMINDA ORTAK ÜLKELERLE ERASMUS PERSONEL HAREKETLİLİĞİ İLANIDIR

Çağ Üniversitesi’nde çalışan akademik personel (Öğretim üyesi/görevlisi/araştırma görevlisi ya da uzman) yurtdışında ortak olunan yükseköğretim kurumlarına ikili anlaşmalar kapsamında ve kontenjan dâhilinde ders vermek/eğitim almak üzere başvurabilirler.

• Personel hareketliliği eğitim alma ve ders verme olarak iki kapsamda yapılacaktır.
  • Personel Eğitim Alma Faaliyeti kapsamında kişinin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler (işbaşı eğitimleri, gözlem süreçleri gibi) alması mümkündür. Konferans katılımları personel eğitim alma faaliyeti kapsamında uygun faaliyet olarak değerlendirilmemektedir.
  • Ders verme süresinin en az 8 ders saatini içermesi ve 5 iş gününü aşmaması (seyahat günleri hariç) gerekmektedir.
  • Eğitim alma süresinin 5 iş gününü aşmaması (seyahat günleri hariç) gerekmektedir.
  • Her iki hareketlilik türünde de seyahat günleri 2 gün olarak hesaplanmaktadır.

Başvuru Başlangıç Tarihi: 15.04.2022

*Türk Dili ve Edebiyatı ile Psikoloji bölümlerini içermemektedir

**Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü içermemektedir

Başvuru için istenen belgeler

1. Başvuru formu için tıklayınız.

2. Öğretim programı (Ders verme hareketliliği için)

Hareketlilik hibesinden aşağıdaki şartları sağlayan öğretim elemanları faydalanabilir:

1) Çağ Üniversitesi’nin personeli olma,

2) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS, YÖKDİL) sonucunun en az 70 puan olması, (Resmi dili İngilizce olan ülkelerde lisans derecesini tamamlamış veya doktora yapmış olan personellin dil puanı YDS 80 eşdeğeri kabul edilir.)

Ders verme ve eğitim alma hareketliliği için seçme ve değerlendirme kriterleri ve puanlamalar aşağıdaki gibidir:

Başarılı adaylar; Başvuru sahibinin dil puanının %50’sine aşağıdaki ölçütlere göre ilave edilecek veya çıkartılacak puanların hesabıyla ulaşılan toplama göre yapılacak sıralama ile belirlenir.

ölçüt

Daha önce faydalanmamış personele

Hiç faydalanmayan

puan

5 yıl ve daha uzun zaman önce faydalanan

3 ila 5 yıl önce faydalanan

Üniversitedeki kıdem

10 yıl ve üzeri

7-10 yıl

4-7 yıl

2-4 yıl

Puan

Daha        önce        hareketliliğe        hiç katılmayan bölümlerin/programın personeline

Puan

Daha önce hiç gidilmeyen yurtdışı kuruma gidecek personele

Puan

Kurumlar arası yeni bir anlaşma imzalanmasını sağlayan personele

+15 Puan

Erasmus Fakülte/ Enstitü / Bölüm Koordinatörü olana

+10 Puan

Bedensel engelli olana (rapor sunulması kaydıyla)

+10 Puan

Şehit/Gazi      yakını      veya     gazi                     personel olana (belgelendirmek kaydıyla)

+10 Puan

Bir önceki yıl gitmeye hak kazandığı halde mücbir bir sebep göstermeden gitmekten vazgeçmiş olana

-15 Puan

Ülkelere göre hibe miktarları

Gönderen Ülke

Kabul Eden Ülke

Günlük Hibe Miktarı

Ortak Ülke

180 €

Seyahat Gideri Hesaplamaları

Personel hareketliliği faaliyetinden faydalanan personeline ödenecek seyahat gideri miktarı “Mesafe Hesaplayıcı” kullanılarak hesap edilir. Mesafe hesaplayıcısına aşağıdaki bağlantıdan ulaşılabilmektedir:

Mesafe hesaplayıcısı aracılığı ile personelin yerleşik olduğu yerden, faaliyet yerine kadar olan 2 nokta arasının km değeri tespit edilir ve aşağıdaki tablo kullanılarak seyahat hibesi hesaplanır.

Gitmeden önce;

• Hareketlilik Anlaşması doldurulup personel, karşı kurum ve Çağ Üniversitesi kurum koordinatörü tarafından imzalanmalıdır.
  • Öğretim Programı (8 saatlik ders programı)
  • Görevlendirme (Rektörlükten alınmalı ve 5 iş gününden 1 gün öncesini ve 1 gün sonrasını içermeli yani 7 günlük olmalıdır),
  • Bilet / e-bilet,
  • Sözleşme (Belgeler teslim edildikten sonra kurumumuz tarafından hazırlanıp, personel ve kurum koordinatörü tarafından imzalanacaktır)
  • Evraklar tamamlandığında hibe miktarının tamamı hesabınıza aktarılacaktır.

Dönüldüğünde ise;

• 5 iş gününü içeren Katılım Sertifikasının orijinali Uluslararası Ofise teslim edilecek,
  • Uçağa biniş kartlarının orijinali Uluslararası Ofise teslim edilecek
  • Çevrimiçi anket ( Participant Report) (mail adresinize gönderilecek ve tarafınızdan doldurulacak)