Covid 19 - Uzaktan Eğitim Çalışmaları

Üniversitemizde öğrenci kulüplerinin yaptığı söyleşiler ve eğitimler online olarak herkese açık şekilde gerçekleştirilmektedir.

ÇAĞSEM (Sürekli Eğitim Merkezi) faaliyetleri kapsamında kamuoyuna açık 2 modül tasarlanarak toplam 5 eğitim kullanıcıların istifadesine sunulmuştur. İçinde psikolojik dayanıklılık ve motivasyon konularının da yer aldığı eğitimler bireysel gelişim ortak konuları kapsamında ÇUZEM Platformundan öğrencilerin istifadesine sunulmuştur.

Psikoloji ve çocuk gelişimi konularında uzman akademik personelimiz, online uygulamalar üzerinden özellikle pandemi döneminde ebeveynler ve çocukların yaşayabileceği olası psikolojik durum değişimlerine yönelik olarak, destek verici ve yönlendirici seminerler düzenlemektedirler.

Psikoloji Bölümü öğrencileri Alzheimer Derneği ile gönüllü bir çalışma yürüterek, 20 öğrenci 65 yaş üstü evde kalan ve dernek üyesi yaşlılar ile haftada birkaç kez görüntülü konuşma yapmaktadır.

Sosyal Fikir Atölyesi Topluluğu (SOFAT) tarafından “Karantina Sürecinde Kadına Yönelik Şiddet” konulu canlı yayın yapılmıştır.

Çağdaş Akademi Kulübü tarafından “Korona Virüsünün İnsan Psikoloji Üzerindeki Etkileri” konulu canlı yayın yapılmıştır. (https://www.instagram.com/p/B-UQN7pjimH/)

Ayrıca Çağ’ın Dergisi Nisan sayısını “Koronavirüs  Kaygısı” ve “Covid-19 Virüsü mü Daha Zararlı Yoksa Zihnimizdeki Olumsuz Düşünce Virüsleri mi?” gibi yazılarla toplumsal faydayı önceleyecek şekilde tasarlanmış ve zengin içeriğiyle açık kaynak olarak erişime açılmıştır.

ADASO’nun Nisan 2020 sayısı Üniversitemiz öğretim elemanları ve uluslararası ilişkiler öğrencilerinin katkılarıyla yayına hazırlanmıştır

-TV 24, Ekonomi Gazetecileri derneği, TİMEF ve TRT Çukurova Radyosuna öğretim elemanlarımızca mülakatlar verilmiş, bilgilendirici açıklamalarda bulunulmuştur.

-İşletme Bölümü Öğretim Elemanlarınca Uluslararası GAIN GLOBAL girişim hareketinin ADANA ayağına akademik katkı sunularak Instagramdan canlı yayınlara katılınmıştır.