Covid 19 - Uzaktan Eğitim Çalışmaları

Senkron eğitimler derslerin büyük çoğunluğu zoom üzerinden gerçekleştirilen haftalık ders seansları ile telekonferans yöntemi ile yürütülmektedir. Bununla birlikte uygulamalı veya kendine has başka dijital platformları olan bazı dersler ise farklı yöntemler ile yürütülerek, “Virtual Worlds” gibi secmeli dersler pandemi öncesi yaratılan sanal kampüsde bulusmalar yapılarak işlenmektedir. Bu çerçevede sanal kampüse avatarları aracılığı ile gelen öğrencilerimiz hocaları ile birlikte çeşitli aktiviteleri sanal kampüs ortamında sürdürmektedirler.  Bunlar dışında;

Fakülte bünyesindeki tüm dersler için Çuzem (Çağ Uzaktan Eğitim Merkezi) üzerinden not ve sunum paylaşımları, online ödevler, forumlar gibi aktiviteler yürütülmektedir.

Sınav uygulamaları Fakültedeki sınavlar Çuzem üzerinden, Google Docs ve Turnitin gibi yardımcı program ve platformlar yardımı ile yapılmaktadır. Dersin yapısına ve uygunluğuna göre öğretim elemanları tarafından ne tür sınavlar uygulanacağına karar verilmekte, bazı dersler de online test yada yazılı sınav yapılırken bazı derslerde ödev teslimi ya da proje gibi öğrenci merkezli ve esnek yöntemler yer almaktadır.

Öğretim elemanlarına verilen online eğitimler kapsamında Bilgi İşlem Daire Başkanlığı web sayfası altında öğretim elemanları için uzaktan eğitimin nasıl yürütüleceği ve kullanılacak yeni platformların nasıl kullanılacağı ile ilgili videolar paylaşılmış, Çuzem moodle’da online sınav hazırlama teknikleri zoom meeting ile uygulamalı bir şekilde anlatılmıştır.

Öğrencilere yönelik bilgilendirme ve destek çalışmaları kapsamında öğrenciler için bir çok bilgilendirici güncel video ve link paylaşılarak uzaktan eğitimin nasıl yürütüleceği ve kullanılacak yeni platformların kullanım özellikleri izah edilmiştir. Yapılan güncellemeler eşzamanlı olarak öğrencilerle paylaşılmaktadır.