Sosyal Sorumluluk Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi

DUYURULAR Sosyal Sorumluluk Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi HEPSİ

ÇAĞ SOSAM (Sosyal Sorumluluk ve Araştırma Merkezi) BÖLGEMİZDE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞIYOR

Sosyal Sorumluluk Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ana  felsefesi; toplumsal  sorunların  çözümü, eşitlikçi, barışçıl ve  yaşanabilir  bir dünya için gerekli değişimlerin  ve gelişmelerin, toplumsal sorumluluk ve dayanışma bilinciyle hareket eden gençlerin   katılım ve destekleriyle olabileceği  düşüncesine dayanır. Bu çerçevede; Çağ Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Araştırma Merkezi Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin bilinç düzeylerinin arttırılması adına yaptığı çalışmaların dışında, bölgemizde ihtiyaç sahiplerine de ulaşmaya çalışıyor. Bu kapsamda, Kızılay gibi kurumlarla ortak projeler yürütmenin yanı sıra, kitap toplama kampanyalarıyla bölgemizdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere destek oluyor. Sigara vb. kötü bağımlılıkların önüne geçmek için, seminerler düzenliyor. Bunların dışında sevimli dostlarımız hayvanlara mama yardımı kampanyaları düzenleyerek, hayvan hakları konusunda bilimsel toplantılar tertip ederek, destek olmaya gayret gösteriyor. Ayrıca huzurevi ve çocuk esirgeme kurumlarına Çağlı öğrencilerle birlikte ziyaret düzenleyerek, yanlarında olmak için çaba sarfediyor. Bu amaçlar kapsamında; 70 kişinin katılımıyla Kızılay Kan Bağışı etkinliği, 40 kişinin katılımıyla Huzurevi Ziyareti, 65 kişinin katılımıyla Mersin Kedi Bakım evi ziyareti, 75 kişinin katılımıyla Lösev Hakkında Bilinçlendirme Semineri, 40 kişinin katılımıyla Dumansız Kampüs etkinliği, 105 kişinin katılımıyla Kitap Toplama Etkinliği, 200 kişinin katılımıyla Uyuşturucunun Spor Üzerindeki Etkisi Semineri, 240 kişinin katılımıyla Bağımlılıklarla Mücadele Semineri, 45 kişinin katılımıyla Can Dostum Tanıştırma etkinliği, 250 kişinin katılımıyla Zoofobi Konferansı ve 180 kişinin katılımıyla Kitap Toplama Kampanyası gerçekleştirildi.