Abone Veri Tabanları

Veritabanı

İçerik

Hiperkitap

Hiperkitap tam metin e-kitap veritabanı; bilgisayar, çevre bilimleri, edebiyat, eğitim, ekonomi ve finans, işletme ve yönetim, müzik, politika ve uluslararası ilişkiler, astronomi ve uzay, kimya, fizik, matematik ve istatistik, enerji, hukuk, psikoloji, güzel sanatlar, kütüphanecilik, medya ve iletişim, kültürel çalışmalar, mühendislik, sosyoloji, tarih, tarım, tıp, spor, seyahat, turizm ve Yapı Kredi, Siyasal Kitabevi, İz, Büyük Doğu, KODLAB, Arıkan, Dharma, Ezgi, Yeditepe, Ekin, Hece, Eflatun gibi 400’ü aşkın yayınevinin yanı sıra İstanbul, Ankara, Balıkesir, Trakya, Okan, İstanbul Ticaret gibi

40’tan fazla üniversitenin edebiyattan sanata, matematikten astronomiye 29 kategoride 26.000’e yakın        E-kitab bulunmaktadır.

Lexpera Hukuk Veritabanı
EBSCO eBook Academic Collection EBSCO eBook AC dünyadaki en geniş kapsamlı multi disipliner tam metin elektronik kitap veri tabanıdır. Tümüyle akademik, 620.000 den fazla elektronik kitap içerir ve EBSCOhost platformu üzerinden kolay kullanım özellikleriyle araştırmacıların ihtiyaç duyduğu gerçek anlamda akademik bir elektronik kitap veri tabanıdır. Tüm disiplinlerde (hukuk, tıp, psikoloji, mühendislik, tarım, fen, edebiyat, işletme, siyaset bilimi, eğitim, güzel sanatlar, mimarlık, v.b. ) 450’den fazla akademik yayıncının elektronik kitaplarına erişim mümkündür. MIT Press’ten Taylor & Francis’e bir çok önemli yayıncının kitaplarına mobil araçlarla erişim imkan bulunmaktadır.
İdealonline

İdealonline, Dergi, Kitap, Makale, Sempozyum & Kongre ve diğer bilgi kaynaklarını bir platform altında toplayan veri tabanıdır.1.200 + e-Dergi ,    165.000 + Makale , 21.000 + Arşiv  erişime sağlanabilir.

Emeraldinsight  Emerald veritabanında 305 adet tam metin dergi yer almaktadır. Dergilerin konu alanları; işletme, yönetim, ekonomi, strateji, pazarlama, maliye, finans, insan kaynakları, öğrenme, örgütsel çalışmalar, bilgi yönetimi, yöneylem, lojistik, kalite, çevre yönetimi, kamu yönetimi, eğitim, sağlık ve sosyal bakım, mühendislik. Ekte dergilerin konulara göre listesi tam metin başlangıç yıllarını ile birlikte verilmiştir.

Science Direct

1997'den günümüze; Ziraat, Biyoloji, Sanat, Beşeri Bilimler, Mühendislik, İktisadi-İdari Bilimler, Teknoloji, Çevre Bilimleri, Tıp, Fen Bilimleri, Eczacılık, Astronomi, Sosyal Bilimler, Zooloji, Yer Bilimleri konularında 1448 dergiye "tam metin" erişim sağlar.

Taylor Franscis

Fizik, matematik, mühendislik, teknoloji, eczacılık, biyoloji, psikoloji, eğitim, işletme, kimya ve beşeri bilimlerde 983 degiye tam metin erişim sağlamaktadır.

Web of Science

Konu ve atıf taraması yapılabilen platformda SCI, SSCI, AHCI, SPCI, SSPCI veritabanları taranmaktadır.

IEEE Xplore

Elektrik elektronik mühendisliği, bilgi teknolojisi, bilgisayar, biomedikal mühendisliği, fizik vb. konularda tam erişim vermektedir.IEEE VE IET tarafından 1988' den günümüze yayınlanmış bütün süreli yayınlara ( yaklaşık 395 dergi ), 1988' den günümüze kadar gerçekleştirilmiş bütün konferans bildirilerine ( yaklaşık 880.000 ), bütün güncel IEEE standartlarına ( yaklaşık 1.800 ) ve 1913-1988 arasında yayınlanmış IEEE dergileri ve konferans bildirilerinden seçilmiş makaleleri içerir.

Springer

Springer Dergi Arşivinden Business & Economics ( İş & Ekonomi ) ve    Humanities, Social Science & Law ( Beşeri Bilimler, Sosyal Bilimler & Hukuk ) konu başlıklarındaki yaklaşık 208 derginin arşivlerine erişilmektedir.

Pqdtglobal

Sahip olduğu 4 milyondan fazla tez ile, ProQuest Dissertations & Theses (PQDT) dünyadaki en geniş kapsamlı tez veri tabanıdır. Her geçen gün artan küresel üniversite ortakları ağı vasıtasıyla, yılda 120.000'den fazla yeni tez platforma eklenmektedir.

JSTOR JSTOR veri tabanı kapsamında multidisipliner olmakla birlikte sosyal bilim ağırlıklı 3904 dergiye erişim sağlanabilmektedir. Erişim sağlanacak dergi listesi ekte yer almaktadır.
Wiley

Bilimsel araştırmaları akademik içeriğiyle destekleyen Wiley yayınevine ait akademik dergilere Wiley Online Library platformu üzerinden erişimimiz başlamış bulunmaktadır.

Wiley Online Library  1.485 dergiye ve yaklaşık 125 açık erişim dergiye tam metin erişim imkanı vermektedir.

Mendeley

Mendeley Kurumsal Versiyon (MIE) Referans Yonetim Araci