Çağ Üniversitesi Girişimcilik Dersleri ile Fark Yaratıyor

Çağ Üniversitesi’nde Girişimcilik dersinin bu yılki ilk konuğu, Ata Holding’e bağlı olarak faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen Çok Uluslu İşletmeleri’nin Franchise verme hakkını elinde bulunduran, TAB GIDA Operasyon Müdürü Can ARAP oldu.

Dersten sorumlu olan Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt  “ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde dördüncü sınıf öğrencilerine seçmeli olarak Girişimcilik dersi sunuyoruz. 3 saat süren derslerimizde dersin öğretim üyesi olarak benim sunumlarıma ek olarak, öğrenciler önceden belirlenen konularda sunumlar gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra her hafta bir konuğu da derslerimizde ağırlıyoruz. Konuklarımızı ise, dersin önceden belirlenen akışına göre, girişimcilerden veya konu ile ilgili uzmanlardan seçiyoruz. Örneğin bu haftaki konumuz “Franchising”di ve buna istinaden dünyanın önde gelen işletmelerinin Türkiye’deki Master Franchise’ı olan TAB Gıda’nın Operasyon Müdürü Can ARAP’ı konuk ettik. ARAP, hem öğrencilerimizin, hem de bizlerin sorularına yanıtladı. Bu verimli işleyişe ek olarak, KOSGEB ile anlaşmamız da bulunmakta. Buna istinaden, öğrencilerimiz KOSGEB’e sunulmak üzere projeler hazırlıyorlar ve dönem sonunda eksiksiz olarak değerlendirilen projelerin karşılığı olarak öğrencilerimize, KOSGEB’ten girişimcilik sertifikası alma fırsatı sunuluyor. Bu bağlamda, Girişimcilik derslerimiz çok verimli ve fark yaratarak geçiyor. Hem öğrenciler hem de bizler bu akıştan çok memnunuz. Her hafta birbirinden değerli konuklarımızı derslerimizde ağırlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

TAB Gıda Operasyon Müdürü Can ARAP ise bu başarılı ders sistemi sebebiyle Çağ Üniversitesi’ni ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt’u tebrik etti ve gençlerin Çağ Üniversitesi’nde böyle donanımlı bir şekilde yetişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.