Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Kampüs Altyapısı

Çağ Üniversitesi Yaşar Bayboğan kampüsü yerleşke ağı fiber optik teknolojisi ile kablolanmış gigabit ethernet ağ omurgası ile, bu omurga üzerinden baglantı sağlayan idari ve akademik birimlerin yerel ağlarından oluşmaktadır. Çağ Üniversitesi Yaşar Bayboğan Kampüsü yerleşke dışı İnternet Erişimi, 330 Mbps kapasiteli kapasiteli Metro Ethernet hatları üzerinden sağlanmaktadır.

Çağ Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde yer alan veri merkezindeki sunucular tüm altyapı hizmetini karşılamak için 7/24 çalışmaktadır. Bu sunucular üzerinden temel network hizmetleri, web, veritabanı, uygulama ve kimlik doğrulama servisleri hizmet vermektedir. Ayrıca idari birimlerin ihtiyaç duydukları bazı yazılım ve otomasyon sistemleri ve ağ servisleri ile ilgili çeşitli logların tutulduğu ve yerel ağ yönetiminin yapıldığı konsollar da yine bu sunucular üzerinde çalışmaktadır. Lisanslı yazılımların sunucu bilgisayarlar üzerinden dağıtımları da bu sunuculardan yapılmaktadır. Bununla birlikte, kampüsümüz kullanıcıları, e-mail, HTTP, DNS, FTP gibi bazi servisleri Çağ Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (CagBİDB), bünyesinde barındırılan merkezi sunucular üzerinden alabilmektedir.